Ką rinktis – naują ar naudotą prekę?

Po didžiojo pramonės perversmo dar XVIII a., visuomenės vartojimas pamažu persikėlė į kitą lygmenį, kuriame jau šiomis dienomis vis dažniau pasitaiko rinkos perpildymas: pagaminama daugiau nei vartotojai yra pasiruošę pirkti. Gamyklos veikia be paliovos, sukurta producija tampa beverte, o dažnai ir prastesnės kokybės. Tokiomis aplinkybėmis kyla klausimas, ar visada nauja prekė visada yra geriau nei naudota.

Visų pirma, vis didesnė aplinkos tausojimo svarba visuomenėje skatina naudotų prekių ar dalių pasirinkimą. Nežymiai pakeisti, suremontuoti sena yra kur kas ekologiškiau nei rinktis naujas medžiagas ir jas panaudoti. Juk į aplinką gaminant, išskiriami didžiuliai kiekiai kenksmingų medžiagų, jas perdirbti iki pradinių medžiagų ar kitokiu būdu peversti saugiomis yra itin sudėtinga. Taigi, jei tik įmanoma, verta išnaudoti naudotus gaminius ir tokiu būdu prisidėti prie švaresnės bei saugesnės aplinkos.

Dažnas argumentas prieš naudotas prekes yra jų kokybė ir ilgaamžiškumas. Žinoma, paneigti riziką, kad įsigytas daiktas gali nuvilti ar sugesti, kelia abejonių, tačiau taip atsitinka ir su naujais pirkiniais. Dėl šios priežasties labai svarbu išsirinkti patikimą pardavėją, kuris garantuotų dėl savo produkcijos. Štai UAB “Biznio partnerių grupė” gali pasigirti 10 metų patirtimi autoservisų įrangos prekybos srityje. Įmonė prisiima atsakomybę už siūlomus įrenginius, tiek naujus, tiek naudotus, rūpinasi klientais ir teikia garantijas. Taigi renkantis nenaują produkciją, svarbu bendradarbiauti su pripažinimą turinčiomis įmonėmis ar asmenimis.

Galiausiai mažesnė kaina yra vienas dažniausių veiksnių, lemiančių naudotos produkcijos pasirinkimą. Kartais palankiau investuoti į atnaujinimą, remontą nei pirkti pigią, nekokybišką prekę, kuri taip pat gali greitai sugesti. Be to, naudota, tačiau aukštos klasės produkcija, gali teikti platesnes pritaikymo, funkcionalumo galimybes. Taigi, kai turimos lėšos yra labai ribotos, reikia ieškoti patikimiausio sprendimo, kuris neretai gali būti naudota prekė.

Gamybos tempai vis spartėja sunkiai įsivaizduojamu greičiu, naujausios technologijos, įvairūs mechanizmai gali išleisti į rinką daugybę įvairių produktų, tačiau būtina įvertinti, ar tai reikalinga vartotojams. Renkantis nenaujus daiktus, galima prisidėti prie aplinkos apsaugojimo, pasirinkus tinkamą pardavėją, džiaugtis patikima kokybe bei žymiai sumažinti išlaidas. Taigi, įvertinant aplinkybes, nauja prekė ne visuomet yra pranašesnė prieš naudotą.