Viryklių gausa. Ką pasirinkti geriausia?

Prekyboje galite rasti dviejų rūšių viryklių: dujines ir elektrines. Yra dar ir trečias tipas – kombinuotos viryklės: sudarytos iš 3 dujinių ir vienos elektrinės kaitinimo vietos, arba dujinio viršaus ir elektrinės orkaitės. Pastarosios taip ir vadinamos – dujinės viryklės su elektrine orkaite. Tačiau tokios viryklės rečiau gaminamos, nes jos, bent jau kol kas, ne itin populiarios šiuolaikinėje rinkoje. Vienos populiariausių – dujinės viryklės, todėl plačiau ir aptarsime būtent šias virykles. Iš esmės išsirinkti dujinę viryklę nėra sudėtinga, nes jų visų dizainas praktiškai toks pats ir kiekviena turi groteles, kurias galima plauti ir indaplovėje.

Dujinių viryklių pliusai: jos yra pigesnės nei elektrinės, sakoma, kad kepant ant atviros ugnies maistas yra skanesnis (nors tai, žinoma, diskutuotinas dalykas). Naudojant dujas išleisite mažiau pinigų, nei naudodami elektros energiją.

Dujinių viryklių trūkumai: indai, kuriuos naudojate maisto gaminimui ant atviros ugnies susidėvi greičiau. Taip pat didesnė tikimybė, kad gamindami nusideginsite rankas. Nepriekaištinga ventiliacija taip pat svarbus faktorius, turint dujinę viryklę. Svarbu paminėti, kad indus su plačiais dugnais vertėtų statyti ant liepsnos sklaidymo padėkliukų.

Kaip prižiūrėti dujinę viryklę? Svarbiausia tokiose viryklėse – švarūs degikliai, nes jei jie nors šiek tiek užsikimšę – ne visiškai sudega dujos. O tai jau negerai, galiausiai degikliai gali visiškai užsikimšti ir dujinę teks remontuoti. Ar žinote kaip tinkamai plauti degiklius? Su sodos tirpalu , o nuodėgulius nutrinti reikia metaliniais šepetėliais. Jei viryklė emaliuotą, jos paviršių derėtų valyti acto ir dantų miltelių mišiniu arba specialiais valikliais. Pridegusios vietos valomos su drėgna skepetaite ir soda.