Sidabriniai papuošalai ne tik kasdieniam nešiojimui

Sakoma, kad sidabriniai papuošalai labiau skirti nešioti kasdien, o šventėms reikėtų rinktis ką nors kitą. Žinoma, turbūt neveltui sakoma, kad dėl skonio, religijos ir politikos nesiginčijama. Tačiau išgirdus tokią frazę kyla noras šiek tiek pasiginčyti. Juk šiais laikais juvelyrikos gamintojai gali pasigirti idėjų gausa, technikos galimybėmis bei moderniomis dirbtuvėmis, kuriose iš sidabro galima sukurti pačius didžiausius meno kūrinius ir šedevrus, kuriais galėsite dabintis visomis gražiausiomis, prabangiausiomis ir labiausiai įsimintinomis progomis.
O ar žinote, koks sidabras yra metalas ir kodėl jį nešioti yra naudinga? Sidabras yra baltos spalvos metalas, lengvai pasiduodantis kalimui, pjaustymui ir įvairaus tipo deformacijoms, dėl šios priežasties ir yra naudojamas juvelyrinių papuošalų gamyboje. Sidabro prabos – 720, 800, 900, 925, 950. Populiariausia visame pasaulyje lydinio praba yra 925. Iš sidabro galima pagaminti praktiškai bet ką: žiedus, sages, pakabukus, koljė ir kitokius daiktus puošiančius Jus ir Jūsų artimuosius, tad pasirinkus tinkamą dizainą ir tinkamus priedus: deimantus, perlus ir kt. išgausite nuostabų papuošalą, tinkantį visomis progomis.
Beje, ar žinojote, kad sidabras ne tik puikiai atrodo, tačiau turi ir raminančių savybių? Taip, pasirodo jau mūsų močiutės ir močiučių močiutės nuo senų laikų žinojo, kad sidabras raminamai veikia nervų sistemą. Todėl šį papuošalą tinka nešioti žmonėms, kuriems sunku susikaupti, arba tiems, kurie yra hiper aktyvūs. Negana to, sidabras turi antibakterinių savybių. Šiais laikais pasitaiko žmonių, kurie žaizdas dezinfekuoja sidabruotu vandeniu, arba spuogus gydo kremais, kuriuose yra sidabro dalelių.
Tačiau grįžkime prie papuošalų. Jei norite, kad niekas kitas neturėtų tokio paties dirbinio kaip Jūsų, siūlome alternatyvą. Rankų darbo sidabriniai papuošalai gali tapti išeitimi, nes gamintojai, jei Jūs pageidausite, pagamins tokį dirbinį, kokio niekas kitas net neįsivaizduoja. Tad leiskite savo fantazijai išeiti iš rėmų ir sugalvoti ką nors neįprasto, arba parduotuvėje išsirinkite iš jau esamų modelių, tačiau ką nors įdomaus, ir traukiančio akį, jog galėtumėte pasipuošti ir eidama į pasimatymą su draugais ir į didelę šventę.