Vonios spintelė – svarbus baldas mažoje erdvėje

Butų gyventojai geriau nei bet kas kitas žino, ką reiškia „miniatiūrinis“ vonios kambarys. Tuo skundžiasi butų gyventojai, vonios dydis yra gana svarbus kriterijus įsigyjant būstą. Juk erdvės poreikis didelis, ypač, kuomet kai kurių gyvenamųjų patalpų voniose nėra kur ir apsisukti tiesiogine šio žodžio prasme. O juk sutalpinti vonios kambario priemones vis tiek būtina – ypač, jei vonioje sukasi ne vienas, o keli gyventojai. Galiausiai, prarandama viltis pritaikyti bent minimaliausią estetiką ir susitelkiama vien į praktiškumą. Tačiau nebūtinai mažas vonios kambarys – nykus ir netvarkingas, o puikių sprendimų gali pasiūlyti įvairus vonios spintelių pritaikymas.

Labiausiai erdvę tausojantis vonios baldas – sieninė spintelė. Ji neužgriozdina vonios kambario, o skyriai ir lentynos puikiai tinka įvairioms smulkioms ir stambesnėms reikmėms laikyti. Spintelė nebūtinai turi būti tradicinė su durelėmis. Atvira vonios spintelė – taip pat puikus pasirinkimas, ypač, jei ji išskirtinio dizaino, ryškios spalvos ar įdomios tekstūros. Tai suteiks patalpai jaukumo ir nuteiks teigiamai. Kitas variantas – speciali siaura niša rankšluosčiams, kurioje jie suvyniojami. Tai – ne tik naujas funkcionalumas, bet ir netikėtas interjero sprendimas, nes spalvoti rankšluosčiai pagyvina aplinką, suteikia žaismingumo.

Dar viena vonios spintelių rūšis – kopėčių tipo daiktų talpykla. Tai – kelių lygių lentynos, kuriose taip pat galima laikyti įvairias priemones ir reikmes. Šią vonios spintelę galima užpildyti pintais krepšeliais, kitokiais indais. Tai ir talpus, ir patraukliai atrodantis interjero sprendimas, suteikiantis mažai voniai daugiau erdvių. Be to, reikėtų išnaudoti ir erdvę, esančią po kriaukle. Šiltumo patalpai gali suteikti dideli pinti senovinio tipo krepšiai, kurių natūrali medžio spalva kontrastuoja su plytelių paviršiais ir įneša „gyvybingumo“.Vietą po kriaukle galima panaudoti ir kitaip: atviras lentynas uždengti apjuosiant kriauklę patinkančia medžiaga. Šis variantas yra šiek tiek „rafinuotesnis“ ir tiks, jei norite kurti elegantiško stiliaus vonios kambarį. Taigi vonios spinta, didesnė ar mažesnė, yra puikus būdas sutalpinti įvairius reikmenis ir tai padaryti stilingai – tereikia šiek tiek kūrybingumo.