Plaukų šalinimas lazeriu. Ką reikėtų žinoti?

Plaukų šalinimas lazeriu – tai plaukų šalinimo procedūra, kurios metu, naudojant intensyvią šviesą, yra naikinami nepageidaujami plaukeliai. Šios procedūros tikslas – panaikinti plauko šaknį, kad jis daugiau nebeataugtų. Po procedūros dalis plaukų iškrenta iškart, kiti plonėja palaipsniui. Jei norite, kad džiugintų ilgalaikis rezultatas, vienos lazerio procedūros neužteks.
Yra kelios priežastys, dėl kurių reikėtų vengti lazerinio plaukų šalinimo. Tai nėštumas, onkologiniai susirgimai, aukšta temperatūra, taip pat, jei esate alergiškas šviesai arba saulei arba, jei Jūsų imuninė sistema nusilpusi dėl vartojamų vaistų arba ŽIV, AIDS. Lazerinės epiliacijos procedūros taip pat nepatartinos asmenims, kurie turi širdies stimuliatorių, yra kamuojami kraujo krešėjimo sutrikimų. Svarbu paminėti, kad žmonėms, vartojantiems skydliaukės arba kitus hormonus plaukų augimą stimuliuojančius preparatus gali sumažėti epiliacijos procedūrų veiksmingumas.

plauku salinimas

Prieš procedūrą reikėtų šiek tiek pasiruošti. Švariai nuvalykite ir nuskuskite odą nuo kurios ketinate šalinti plaukus.
Po procedūros gali pasireikšti trumpalaikiai šalutiniai požymiai. Dvi, tris valandas po procedūros Jūsų oda gali būti paburkusi arba paraudonavusi, itin retais atvejais tai gali trukti iki 48-ių valandų. Taip pat gali atsirasti pūslelių, arba žaizdelių. Tačiau tai nutinka, taip pat retais atvejais. – pūslelės, žaizdelės, šašai, randai, odos spalvos pokyčiai.
Atlikus procedūrą, kurį laiką derėtų vadovautis saugumo reikalavimais. Apie dvi, tris savaites reikėtų vengti tiesioginių saulės spindulių, tad, norą nudegti, kuriam laikui, teks pamiršti. Jei saulės spindulių išvengti tuo laiku neišeina, tuomet rekomenduojama naudoti stiprų apsauginį kremą nuo saulės. 24-ias valandas po procedūros venkite ir soliariumų šviesos. Epiliacijos procedūrą būtina kartoti kas keturias – šešias savaites, gydytojo nurodytais intervalais. Taip pat labai svarbu paminėti, kad tarp procedūrų naujai ataugančius plaukelius rekomenduojama skusti, nes, jei šalinsite juos pincetu arba vašku, lazerio efektyvumas gerokai sumažės.
Atlikus procedūrų ciklą, galėsite džiaugtis lygia oda be plaukelių!