Keletas žingsnių iki tobulos virtuvės

Svarbiausioje namų erdvėje – virtuvėje – mes ne tik gaminame maistą, tačiau ir ramiai pradedame rytą ar užbaigiame dieną pokalbiu prie kavos ar arbatos puodelio. Ši patalpa turi būti ne tik praktiška, funkcionali, bet ir jauki bei komfortabili. Tad kaip įsirengti tobulą virtuvę?

Virtuvės baldų ir prietaisų išdėstymas erdvėje priklauso tik nuo virtuvės dydžio bei formos. Didesnio ploto patalpoje galima parinkti daugiau išdėstymo derinių, o mažesnėje – tenka rasti optimaliausią variantą. Idealu, kai virtuvė yra erdvi,o jos forma L raidės, nes tuomet daugiau erdvės lieka ne tik virtuvės baldų išdėstymui, bet ir judėjimui. Jei virtuvė yra kvadrato formos, rekomenduojama baldus ir prietaisus palei sienas rikiuoti L raidės forma. Tuomet patalpos centre pakankamai liks vietos valgomajam stalui. Tačiau nepriklausomai nuo dydžio, virtuvės buitinė technika ir santechnika (viryklė, šaldytuvas, plautuvė, indaplovė ir pan.) patariama išdėstyti kuo arčiau vienas kito. Virtuvės baldus patartina rinktis šviesių spalvų, kad erdvė optiškai atrodytų didesnė. Taip pat patalpą vizualiai didina baldai ant kojelių.

Vandenį naudojančią virtuvės techniką rekomenduojama įrengti greta, kad nereiktų vandens vesti toli ir visi vamzdžiai būtų greta.

Virtuvės baldų gamybai siūloma naudoti natūralias medžiagas, tokias kaip medį ir pan., kurie nesukels kenksmingo poveikio ir suteiks šilumos įspūdį erdvėje.

Didelėse virtuvėse siūloma įrengti „salas“– darbastalį. Jis leistų netrukdomai gaminti maistą ir tuo pačiu bendrauti su artimaisiais. „Salą“ rinkitės tokią, kurioje yra daug spintelių ir stalčių. Tai – praktiškas pasirinkimas. Tačiau pabrėžtina, kad užsakinėjant šio virtuvės baldo gamybą būtina pasitarti su specialistu, kuris padėtų įvertinti visas erdvės išnaudojimo galimybes ir darbastalį suprojektuoti konkrečiai Jūsų virtuvei. Taupant erdvę, mažose virtuvėse labiau tiktų apvalios formos stalas.

Tereikia trupinėlio Jūsų fantazijos, žiupsnelio taisyklių ir visą tai sumaišius galėsite mėgautis tobula, harmonija dvelkiančia virtuve, kurioje galėsite ne tik gaminti maistą, bet ir leisti laiką su artimaisiais.