Renkis kaip penkiasdešimtųjų vyras

Visais laikais buvo sakoma: sutinka pagal rūbą, palydi pagal protą. Taigi, žmonėms visada rūpėjo, kaip rengiasi jie patys ir kaip rengiasi jų draugai, pažįstami, artimieji ar kaimynai. Ne išimtis yra ir Antrojo pasaulinio karo laikotarpis. Moterų mada buvo aiški – ilgi sijonai, plonas liemuo ir apvalūs pečiai. O kaip gi atrodė vyrų mada penkiasdešimtaisiais?

Jei pažvelgtume į to meto filmus ir TV laidas, dažniausiai pamatytume verslininko įvaizdį – pilką flanelinį kostiumą. Tamsiai mėlyna, tamsiai ruda ir anglies spalvos buvo pačios populiariausios visiems penkiasdešimtųjų mados vyrams – nuo paprasto biuro darbuotojo iki vadovo. Šaltasis karas ir nuogąstavimai dėl branduolinio karo privertė visus į drabužius pažvelgti konservatyviau. Vyrai norėjo atrodyti kaip padorūs amerikiečiai, o tai reiškė, jog visi jie atrodė vienodai.

Tais laikais sunkiai dirbantis verslininkas galėjo sau leisti ir daugiau laisvalaikio. Laisvalaikio marškiniai įgavo havajietiško ir kaubojiško stiliaus akcentų. Smarkiai populiarėjo batai be raištelių. Vietoje liemenių, vyrai šildėsi taip vadinamais nertais megztiniais. Ypač populiarūs jie ir šiais laikais. Taip pat išpopuliarėjo polo marškinėliai (daugiau pavyzdžių galite rasti: Inter-Grosshandel wholesale clothing). Džinsai penkiasdešimtųjų vyrų madoje beveik neegzistavo ir buvo dėvimi tik ekstremalaus sporto metu. Visgi, netrukus viskas pasikeitė, ypač tarp jaunesnių vyrų. Štai keletas penkiasdešimtųjų vyrų mados pavyzdžių:

polo t-shirt

Preppy stilius: Net ir vidurinių mokyklų mokiniai dėvėjo švarkus, tačiau kai kurie privačių mokyklų mokiniai nusprendė išsiskirti ir ant marškinių dėdavosi megztinį be sagų. Marškinėliai griežtai buvo tik apatinis rūbas.

Blogiuko stilius: balti marškinėliai, odinė striukė ir džinsai – šis stilius tapo populiarus dešimtmečio viduryje. Buvo gaji mintis, kad šio stiliaus rūbais rengdavosi tik blogiukai.

Bad boy jacket

Apibendrinant galima teigti, jog trumpas kirpimas ir konservatyvi penkiasdešimtųjų vyrų mada vis dar turi nemažai įtakos ir šių dienų tendencijoms. O kadangi mada sukasi ratu, galima neabejoti, kad ir ateityje tokio stiliaus rūbų vyrams reikės.