Laminuotos grindys – kaina, nuo ko ji priklauso?

Kai pirkėjo taikiklyje atsiduria laminuotos grindys – kaina tampa vienu iš svarbiausių kriterijų. Kuriant ir įrengiant gyvenamąją erdvę sąnaudomis neapsiriboja minimaliomis piniginėmis išlaidomis. Tačiau kaina, kaip kriterijus, pasimiršta. Pradėjus kurti savo svajonių buitį, taupumas dažniausiai virsta išlaidavimu. Pradedame mąstyti, jog tarkim įsirengiame virtuvę ar klojame grindinį ne metams ir ne dviem, mažiausiai kelioms dešimtims, o kartais ir visam gyvenimui. Tuomet pradeda sau leisti paišlaidauti, tikėdamiesi, kad daugiau mokame už kokybiškesnę prekę. Dažnai įvairūs gaminiai ir laminuotos grindys kainą gali „išpūsti“ ne tik dėl aukštos kokybės.

Laminuotos grindys – kaina, nuo ko ji priklauso10

Už ką gi mokame įsigydami laminuotas grindis? Visų pirma, bendrąja prasme, mokame už produkto gamybos, paskirstymo (logistikos) ir pardavimo sąnaudas. Šis kainos dydžio priklausomumas nuo sąnaudų yra universalus visoms parduodamoms prekėms ir paslaugoms.

Kiti kainą lemiantys veiksniai – paklausa ir rinka, jie nustato kainos viršutines ribas. Esama ar preliminariai nuspėjama konkurencija taip pat lemia sprendimus susijusius su kainos ribų nustatymu. Ir lygiai taip pat atvirkščiai – bendrovės nustatyta prekės kaina gali lemti konkurencijos pobūdį. Taip pat egzistuoja ir dar keli aplinkos veiksniai: gamybos padėtis, esamos palūkanų normos ir infliacija.

Taip pat kainai įtaką daro ir gamintojo šalis bei prekinis ženklas (angl. Brand). Importuojamos prekės kainą didina išlaidos skirtos jos paskirstymui. O kartais, gerai pasaulyje žinomi gamintojai, tiesiog pakelia kainas, lyg norėdami pasakyti „na taip, mes – ne pigūs“. Kadangi žodis „pigu“ dažnai pirkėjo sąmonėje asocijuojasi su prasta kokybe.

Štai ir veiksniai, kurie daro įtaką nustatant prekių kainas. Be visų šių veiksnių, taip pat lemiamą įtaką turi medžiagų kokybė ir jų apdirbimui išeikvojamos sąnaudos.