Elektriniai dviračiai – į sveikesnį rytojų

Prieš du šimtus metų išrastas dviratis per tuos metus per daug nekito. Jis visais laikais buvo panašios formos, tiesiog važinėjimas dviračiu darėsi vis patogesnis, greitesnis ir efektyvesnis. Ir štai po 200 metų (pirmasis dviratis buvo sukurtas 1818 metais, jis buvo medinis ir be pedalų) dviračių pasaulyje atsirado gana svarbi naujiena. Sparti technikos pažanga lėmė tai, kad dviračių rinkoje atsirado elektriniai dviračiai – dviratė transporto priemonė, prie kurios pritvirtintas varikliukas, padedantis asmenims važiuoti.
Kuo elektriniai dviračiai yra ypatingi? Jie leidžia dviratininkui judėti tradiciniu, visiems įprastu būdu, tačiau, kai to nepakanka (pavyzdžiui, važiuojant į kalną, arba tiesiog pavargus po ilgo važinėjimo), galima įjungti akumuliatorių. Poreikiui esant įjungtas variklis gali visiškai atstoti asmens raumenų naudojamą energiją, tai reiškia, kad važinėdamas elektriniu dviračiu žmogus gali neminti pedalų ir važiuoti apie 25 km/h greičiu. Vieną kartą pakrovę akumuliatorių, galite nuvažiuoti apie 50 km.
Kadangi šiais laikais dideliuose miestuose transporto spūstys tampa rimta problema, elektriniai dviračiai pradeda konkuruoti su automobiliais. Jei anksčiau žmonės nevažiuodavo į darbą su dviračiu tik todėl, kad bijojo suprakaituoti, įsigijus elektrinį dviratį ši problema yra gana lengvai išsprendžiama. Įjungus variklį ir minimaliai minant pedalus pačiam, šiek tiek pajudėsite ir galbūt net padailinsite kūno formas, tačiau važiuodami į darbą nesuprakaituosite ir per daug nepavargsite.
Elektriniai dviračiai turi ir dar vieną privalumą. Jais gali važinėti asmenys, mėgstantys fizinį aktyvumą, tačiau dėl sveikatos problemų negalintys intensyviai sportuoti. Akumuliatorius, pritvirtintas prie dviračio, sprendžia šią problemą ir suteikia galimybę laisvalaikį leisti su šeima ar draugais.
Minusas tas, kad elektriniai dviračiai yra sunkesni nei įprasti, tad jei esate smulkaus sudėjimo, vargu ar Jums pavyks 34 kg sveriantį dviratį lengvai nuvežti į rūsį ar užnešti į 3-4 namo aukštą.   Tačiau tokie dviračiai yra labai tvirti. Kadangi akumuliatorius tvirtinamas prie rėmo, gamintojams teko gerokai sutvirtinti rėmą. Tai nėra blogai, nes dviratis tampa gerokai tvirtesnis, tad rėmo lūžiai pasitaiko gerokai rečiau.
Taigi, jeigu norite palengvinti važinėjimą dviračiu, įsigykite elektrinį dviratį ir lėkite kaip vėjas!