Kalnų, plento, elektriniai ar miesto dviračiai – kokį pasirinkti?

Nori nusipirkti dviratį, tačiau nežinai nuo ko pradėti? Yra keli pagrindiniai klausimai, kuriuos turi sau užduoti, kad galėtum įsigyti tokį dviratį, kuris atitiktų visus tavo norus bei pageidavimus. Šie klausimai labai paprasti. Paklausk savęs:
Ar dažnai važinėsi šiuo dviračiu, o gal jis bus tau reikalingas kelis kartus per vasarą ir tik tam, kad su draugais nuvažiuotumei prie ežero?
Taip pat pamąstyk, kur ketini važinėtis? Ar bekele, ar miško takais, o galbūt tau dviratis reikalingas važiavimui į darbą? Tokiu atveju tau reikės paprasto miesto dviračio, kuriuo būtų patogu keliauti asfaltu. O gal tu pasirengęs važinėtis miškuose, gamtoje, kur reikia tvirto ir patogaus dviračio? Tuomet tau reikėtų įsigyti kalnų dviratį. Nori varianto, tinkančio važinėti ir vienu, ir kitu keliu?
Tuomet rinkis hibridinį dviratį. Kaip matai, pasvarstyti, kur važinėsi yra labai svarbu, nes sprendimas stipriai lems ir Tavo dviračio pasirinkimą.
Kaina. Būtinai turi nuspręsti, kokią sumą gali skirti savo dviračiui. Tuomet nesiblaškysi ir apžiūrinėsi tik tuos, kuriuos gali įpirkti. Taip sutaupysi laiko ir nervų.
Taigi, kai apsvarstysi šiuos pagrindinius klausimus, galėsi galvoti toliau. Jau minėjome, kad dviračių pasirinkimas yra itin platus: kalnų dviračiai, fitneso dviračiai, miesto dviračiai, plento dviračiai, hibridiniai dviračiai, dviračiai krosui, triatlono dviračiai ir kt. Visi šie dviračiai turi savo funkcijas ir yra skirti važiuoti skirtingomis trasomis, skirtingais greičiais, skirtingais tikslais. Tad būtina išmanyti, koks dviratis, kam skirtas.
Na, pavyzdžiui, kalnų dviračiai – komfortiški ir greiti tvirto rėmo dviračiai, su storomis bei plačiomis padangomis. Tokios padangos suteikia maksimalų sukibimą su gruntu ir didesnį komfortą, važiuojant nelygiu keliu. Šio tipo dviračiai yra itin vertinami dviratininkų, nes galima važinėti visų tipų kelių paviršiais.
Miesto dviračiai – dailūs, pilnai sukomplektuoti dviračiai su komfortiška sėdėsena. Kadangi sėdėsena yra patogi (rankų pozicija aukščiau nei balnelio) dviratininkas nejaučia diskomforto važiuojant.
Fitness dviračiai – greiti ir lengvi dviračiai, skirti važiuoti tik asfaltu. Didžiausias šių dviračių privalumas yra tas, jog jie labai lengvi, tad jei atsidursite situacijoje, kurioje dviratį reikės kur nors užkelti ar nunešti, problemų dėl to neturėtų kilti jokių.
Plento dviračiai  – tokio tipo dviračius renkasi sportininkai arba mėgėjai, nes jie yra lengvi ir labai greiti. Tokiu dviračiu galima važiuoti tik asfaltuota kelio danga.
Hibridiniai dviračiai –  tarpinis variantas tarp plentinio ir kalnų dviračio. Tai tikrai universali transporto priemonė, nes galima važiuoti ir miško keliais, ir kaimo keleliais, asfaltu bei bekele.
Jei vis dar sunku apsispręsti, niekada nebijok apsilankius parduotuvėje pasitarti ir su pardavėju konsultantu. Jis papasakos apie visus dviračių tipus, apie kiekvieno funkcijas, galimybes ir, žinoma, pliusus, minusus bei kainas. Nes tik viskas išsiaiškinęs apie dviračius, galėsi įsigyti patį geriausią variantą.