Šalmai, suvirinimo skydeliai, striukės ir batai, kokiedarbo rūbai reikalingi?

Geri darbo rūbai gali pagerinti asmens darbingumą. Todėl, jei esate statybininkas, suvirintojas, elektrikas arba tiesiog dirbate fizinį ir rizikingą darbą amt kelio ar bėgių kokybiški darbo drabužiai yra tiesiog būtini. Darbininkas darbo vietoje būtinai turi dėvėti šalmą, jei darbo specifika reikalauja – darbo pirštines, batus, kombinezonus ar striukes. Dažnai, pati kompanija savo darbininkams nuperka kokybiškus ir patikimus darbo drabužius, kurie turėtų sumažinti riziką susižeisti.

Vieni iš būtiniausių dalykų, kuomet kalbame apie rizikingas profesijas (pvz. statybininkai) yra šalmai. Šalmai reikalingi Jūsų paties sveikatos bei gerovės. Šiuolaikiniai šalmai turi būti atsparūs šalčiui,  tai pat svarbu paminėti, kad jų vidiniai įdėklai turėtų būti su reguliavimo žiedu, kad būtų galima šalmą pritaikyti skirtingų dydžių galvoms. Šalmų reguliavimo žiedai turėtų būti su automatiniu arba rankiniu reguliavimo žiedu. Šalmas negali būti sunkus, kitaip darbuotojui gali būti nepatogu, štai kodėl todėl dažniausiai jie sveria apie 300 g.  Kai kurie šalmai yra „pagerinti“. Prie jų pritvirtintos ausinės, apsauginis skydelis ar prožektorius, tačiau tai nėra būtina, svarbu, kad šalmas atitiktų EN397 reikalavimus.

salmai

Jei Jūs dirbate suvirintojo darbą, tuomet Jums tai pat būtina nešioti suvirinimo skydelius, kurie apsaugos Jūsų veidą bei akis nuo dulkių ar kitų nepageidaujamų ir kenkiančių darinių.Striukės, batai, dažnai reikalingi asmenims, kurie tiesia kelią, nesvarbu ar tai būtų betonas, ar bėgiai. Tačiau dažniausiai tokiems darbuotojams, įmonės pačios suteikia aprangą, kuri ne tik būtų kokybiška ir patogi, bet ir reprezentuotų įmonę.Taigi, nepamirškite, kad darbo rūbai skirti ne stilingai išvaizdai, o Jūsų sveikatai bei gerovei, tad geriau klausykite nurodymų ir šalmus, pirštines ar suvirinimo skydelius nešiokite pagal paskirtį.