SEO paslaugos: kaip apsaugoti savo turinį

Turinys yra karalius (angl. Content is a king). Šio posakio nežino, turbūt, tik tie, kurie niekada nėra susidūrę su profesionaliomis SEO paslaugomis. Sukurti gerą turinį yra labai sudėtinga, bet kartais dar sunkiu būna jį apsaugoti. Pateikiame keletą būtų, kaip apsaugoti savo turinį nuo vadinamųjų XXI a. vagių.

Nors gali skambėti juokingai, tačiau vagys ne visada yra perspėti, kad šio turinio vogti negalima. Yra daugybė straipsnių, paveikslėlių, vaizdo įrašų ir t.t., kurie yra viešai prieinami. Taigi, jeigu to nenorite, svetainės apačioje įsidėkite perspėjimą apie tai, jog Jūsų turinio kopijuoti negalima.

Taip pat labai veiksmingas būdas ant nuotraukų ir vaizdo įrašų uždėti vandens ženklus. Tai nėra 100 proc. saugu, tačiau tai sustabdys kai kuriuos vagis.

Labai efektyvus būdas – panaikinti galimybę pažymėti tekstą. Tai atbaido turinio vagius, kadangi reikalauja papildomų pastangų.

Dar vienas veiksmingas SEO paslaugų turinio apsaugojimo būdas – „Google Authorship“. Tai įrankis, kuris padidina turinio apsaugojimą bei kelia Jūsų reputaciją internete. Idėja paprasta – Jūs įkeliate savo turinį ir pasisavinate autorystę. Vienintelė bėda – privalote naudoti savo tikrąjį vardą ir pavardę.

Tiesa, saugoti savo turinį nuo vagių yra viena, bet gaudyti vagis – kita. Geriausias būdas tą daryti yra su „Google Alerts“ įrankiu. Taip Jūs perspėsite interneto milžiną apie tai, kad Jūsų turinys gali būti pavogtas ir taip žymiai lengviau sugaudysite vagis.

Apibendrinant galima teigti, kad yra daugybė būdų, kurie suteikia galimybę kovoti su vagimis. Tereikia norėti ir Jūsų SEO paslaugos (aka. turinys) bus apsaugotos. O vagys, pamatę, kad viskas nėra taip paprasta, netruks dėti į krūmus ir Jūsų turinys vėl bus saugus.