Virtuvės baldai – nuo klasikos iki modernizmo

Virtuvėje tenka sukiotis kasdien. Vieniems rečiau, o kitiems – virtuvė yra visas gyvenimas, nes ten verda ne tik maistas, bet ir pats gyvenimas. Mamos, kurių pagrindinis darbas – šeimininkavimas namuose, virtuvėje praleidžia tikrai didelę dienos dalį. Šeimos nariai po darbų ir mokslų susitinka virtuvėje, valgomajame ne tik pavakarieniauti, bet ir pasidalinti dienos įspūdžiais. Dažnai virtuvėje susėdame pasikalbėti prie arbatos ar kavos puodelio.

Šiais dinamiškais skubėjimo laikais įpratome taupyti laiką. Vis dažniau pasirenkame greitą maistą ir pusfabrikačius. Maisto gaminimas namuose po truputėlį virsta prabanga, o kartais net švente. Nesvarbu ar virtuvėje sukiojatės visą dieną ar tik tuomet, kai turite pakankamai laiko palepinti save ir savo šeimyną karštu naminiu maistu – visais atvejais maloniausia kai virtuvė įrengta funkcionaliai ir estetiškai. Kadangi virtuvė – ilgaamžė investicija, labai svarbu pasirinkti tokį dizainą, kuris neatsibostų, nerėžtų akies ir būtų funkcionalus.

Niekada nesenstanti – klasika. Solidieji klasikiniai virtuvės baldai – impozantiški, laiko patikrinti ir virtę pavyzdiniais, kai kurių net vadinami tobulais. O jų tobulybė slypi proporcijose, aiškiose linijose bei medžiagų kokybėje. Klasikiniai virtuvės baldai tobulai tinka tiems, kurie žavisi antika, simetrija ir kokybiškomis bei prabangiomis medžiagomis: šilku, aksomu, marmuru, akmeniu, raudonmedžiu ir kita.

Virtuvės baldai

Virtuvės baldai

Universalieji, lakoniški – tradiciniai virtuvės baldai – tai puikus kompromisas tiems, kurie negali apsispręsti rinktis klasikinius ar modernius virtuvės baldus. Tradiciniai baldai paprastai neturi dekoratyvinių elementų. Jais žavisi tie, kurie pirmenybę teikia lakoniškai estetikai.

virtuvės baldai

Drąsūs ir išskirtiniai – modernūs virtuvės baldai. Ypač tinka ekstravertams, ryškiems žmonėms, kurių vidinė ekspresija atsispindi jų aprangos ir interjero pasirinkimuose. Modernūs virtuvės baldai išsiskiria ne tik savo dizainu, bet ir unikaliais ergonominiais sprendimais, racionaliai pritaikytomis furnitūros galimybėmis bei jos gamybai naudojamomis pažangiausiomis technologijomis.

virtuvės baldai

virtuvės baldai

Ruošiatės pirkti virtuvės baldus? Gerai pagalvokite, kokioje aplinkoje rytinė kava būtų dar skanesnė.