Granuliniai katilai. Nuo projektavimo iki priežiūros

Granuliniai katilai – brangi ir labai reikšminga mūsų namų apšildymo sistemos detalė, tad renkantis tokio tipo patalpų šildymo sistemą derėtų kreiptis į savo srities specialistus ir nebandyti taupyti bandant katilą įsirengti padedant auksarankiui kaimynui.

Kuo turėtų pasirūpinti įmonė, siūlanti granulinį katilą?

Šildymo sistemos suprojektavimas. Kiekvienas gyvenamasis namas ar butas yra individualus, tad projektuojant šildymo sistemą didelį dėmesį reikia skirti individualiam energijos paskirstymui. Nesitikėkite, kad jei vieni sprendimai tiko vienoje vietoje, jie tiks ir kitoje.

Katilinės projektavimas. Katilinė taip pat turi būti suprojektuota atsižvelgiant tiek į pačią šildymo sistemą, tiek į katilo tipą ir modelį. Projektas derinamas tiek su užsakovu, tiek su subrangovais, vykdančiais instaliavimo darbus, nors geriausia kai tiek projektavimo, tiek sumontavimo darbus atlieka viena įmonė.

Katilo sumontavimas. Granulinio katilo sumontavimo darbai turi būti atlikti nepriekaištingai, naudojant ilgaamžiškas priemones ir darbus atliekant preciziškai. Dažniausiai granuliniai katilai yra statomi prie lauko sienos, ant tvirto ir lygaus paviršiaus.

Katilinės įrengimas. Katilinėje kiekvienas komponentas turi būti išdėstytas tam tikroje vietoje numačius ją iš anksto, kad būtų patogus ir funkcionalus naudojimasis ir priežiūra.

Katilinės medžiagų komplektavimas. Katilinės medžiagas rangovas turėtų derinti su užsakovu. Tik patyrę specialistai turėtų pasiūlyti kurias medžiagas naudojant galima taupyti, o kurias vertėtų pirkti brangesnes. Šildymo sistemai streikuojant dėl nuolat gendančių mažmožių, kurie buvo parinkti norint sutaupyti, sugaišite daug laiko ir kantrybės.

Katilo paleidimas – derinimas. Derinimas – dažnai ilgai užtrunkantis procesas, kurį turi atlikti katilą montavę specialistai.

Garantinis ir pogarantinis remontas. Pasirūpinkite, kad meistrai įsipareigotų prižiūrėti kuo ilgesnį granulinių katilų ir visos šildymo sistemos garantinį periodą.