Algarvės festivaliai – nuostabaus laisvalaikio gidas

Susiruošėte vykti į Portugaliją ir pasirinkote žydrąjį Algarvės kurortą? Puikus pasirinkimas. Algarvė garsėja kaip turistų rojus, nepaliekantis abejingų tiek jaunimo, tiek, vyresnio amžiaus žmonių, ieškančių ramaus poilsio.

 

Deja, jei susiruošėte pažinti tikrąją Portugaliją, šie festivaliai ne visuomet gali atspindėti tikrąjį vaizdą, nes juose lankosi daugiau turistų, nei vietos gyventojų. Norintys su Portugalija pasisveikinti iš vidaus, turėtų užsisakyti autobuso bilietus į atokesnius kaimelius, kuriuose, kaip žinia, taip pat yra gausu rengiamų švenčių ir pramogų.

 

Įvairiausiais skanėstais prisikimšus pilnus pilvus, švenčių lankytojai kviečiami į ekskursijas po vietinius sodus, o sakralinės muzikos mylėtojus Portugalija pasitinka bažnytinės, chorinės muzikos koncertais.

 

Ech, Portugalija, Portugalija… Kiekvienas atvykęs čia vieną kartą su ilgesiu prisimena siauras kalnų miestelių gatveles, apstatytas baltais, mėlynomis langinėmis puoštais nameliais.
Algarvė kiekvienu metų periodu vis kitokia, tačiau turinti tą patį, su niekuo nesumaišomą, saikingą, tačiau labai charizmatišką žavesį, kuris lieka kažkur giliai giliai mūsų pasąmonėje ir lydi visą gyvenimą.