Perkraustymo paslaugos: kokių išlaidų galime tikėtis?

Gyvenime visiems tenka kraustytis iš vienos gyvenamosios vietos į kitą: studentai kraustosi į kitą miestą dėl studijų, vaikai, sukūrę savo šeimas, palieka tėvų namų tam, kad sukurtų savo namus. Kartais tenka kraustytis dėl darbo reikalų: gauname naują darbą ir ieškome gyvenamosios vietos arčiau jo, kartais persikeliame dėl paaukštinimo, stažuočių ar paskyrimo į kitą padalinį. Pasitaiko ir tokių atvejų, kai žmonės tiesiog nėra sėslūs ir kartas nuo karto nori atsinaujinti, viską pakeisti arba tiesiog persikelti į didesnę erdvę: iš kambario ar dviejų buto į 3-5 kambarių butą, kotedžą ar nuosavą namą.

Nesvarbu ar gyvenate vienas ar su šeimyna, kaina visuomet yra vienas aktualiausių klausimų. Kartais mes net aukojame kokybę dėl žemesnės kainos. Tokiu atveju kartais tenka nusivilti, nes perkraustant nukenčia turtas. Tai nereiškia, kad jei už paslaugą mokame, mažiau, kad perkraustymo paslaugas teikiantys žmonės tuomet tiesiog aplaidžiau žiūri į savo darbą. Paprasčiausiai, jei samdysite mažiau žmonių (mažiau darbo jėgos), du darbuotojai nešantys baldus greičiau pavargs nei trys ar keturi. O tuomet prie kraustymosi išlaidų galime priskaičiuoti ir nuostolius, patirtus kraustymosi metu. Didesnėse įmonėse perkraustymo paslaugos kainuoja daugiau nei mažuose versluose, nes didesnės įmonės, esant poreikiui, naudoja kėlimo techniką, perkraustymo transporto priemonės turi sistemas, kurios leidžia lengviau, patogiau ir sklandžiau įkelti ir iškelti iš transporto priemonės didelius ir sunkius krovinius. Paprastai perkraustymo paslaugos (kaip ir didelė dalis kitų paslaugų ar prekių) gali kainuoti daugiau priklausomai nuo miesto dydžio. Ne tik dėl didesnių atstumų, bet ir dėl miesto rinkoje vyraujančių vidutinių kainų, ko gero už kraustymo paslaugas Vilniuje ir Vilniaus apskrityje mokėsite daugiau nei už perkraustymo paslaugas, kad ir Panevėžyje, Marijampolėje ar Tauragėje.

Dažnai kraustydamiesi galvojame kiek mums kainuos perkraustymo transporto priemonė ir galbūt darbo jėga (perkraustytojai), jei tik neketiname viso savo turto perkraustyti su draugų pagalba. Kartais pamirštame ir neįskaičiuojame į persikraustymo išlaidas pakavimo priemonių, juk tai ne ką mažiau svarbu nei pats turto pervežimas. Įprastai, nuo seno, lietuviai kraustydamiesi viską pakuodavo į laikraščius. Šiais laikais ir tiek laikraščių jaunos šeimos nebeperka, ir kai kuriems brangesniems daiktams norisi saugesnių pakavimo priemonių, tokių kaip pavyzdžiui burbulinė plėvelė.

Persikraustant į išlaidas derėtų žiūrėti kaip į investiciją į naują gyvenimo etapą. Nesistenkite visko padaryti patys ir tik su pigiausiomis arba namuose randamomis priemonėmis. Taip išleisite kiek daugiau, bet sutaupysite savo laiką ir nervus. Kreipkitės į profesionalus: https://www.adrem.lt/lt/paslaugos/transportavimas/perkraustymo-paslaugos/perkraustymo-paslaugos-vilniuje