Klinkerio plytos vaizdas už mažesnę kainą

Tiems, kurie galvoja apie naujų namų statybą arba planuoja atnaujinti senuosius savo pastatus, reikalingos patvarios ir, žinoma, originaliai atrodančios apdailos priemonės. Dėl šios priežasties bene dažniausiai žmonių pasirenkamos medžiagos yra klinkerinės plytelės. Visų šios prekės privalumų tikrai neatspindi klinkerinės plytelės kaina, kuri yra sąlyginai nedidelė.

Klinkerio (aukštoje temperatūroje degto molio gaminiai) plytelėmis galima dengti įvairius paviršius ar jų dalį. Nors Lietuvoje dar retas kuris taiko tokią praktiką, tačiau užsienyje jau kuris laikas net ir pramoniniai pastatai yra apklijuojami klinkerinėmis plytelėmis, tačiau ne horizontalia kryptimi, bet vertikaliai. Toks pasirinkimas užtikrina neįprastą pastato eksterjerą, o išvaizda pritraukia ko ne visų praeivių žvilgsnius.

Verta paminėti, jog klinkerinės plytelės yra tinkamos naudoti ir namų viduje kaip originali interjero detalė. Jomis pamūryti židiniai, arkos ar sienos ypač tinkami restoranų ar kavinių viduje.

Standartiniai matmenys bei gausus spalvų, formų ar paviršių asortimentas gali patenkinti net pačių išrankiausių asmenų poreikius. Siekiantiems sutaupyti ir ieškantiems ekonomiškesnio apdailos pasirinkimo tiek išvaizda, tiek klinkerinės plytelės kaina gali tapti tikra išeitimi, leidžiančia sukurti vienetinius pastatų dizainus.

Klinkerio plytelių tvirtinimas prie sienų yra daromas tokia tvarka:

– dedamas apšiltinimas;

– stiprinimas specialia aramavimo sistema;

– klinkerio klijavimas;

– siūlių formavimas – rievėjimas.

Siūlės klinkerio plytose padaromos specialiai. Tiesa, dirbtinu būdu suformuotos vietos didina vandens patekimo pavojų. Kyla rizika, jog plytelė bus atplėšta nuo fasado. Siekiant to išvengti, daromos 10-12 milimetrų aukščio siūlės, naudojama daugiau klijų, o specialiomis technikomis išryškinamas plytelės relfefas. Pjaustymas skirtas padalinti klinkerio plytą į dvi dalis, kurios suteikia sendintų plytelių išvaizdą.

Taigi, klinkerinių plytelių kaina ir kokybė – tik geriausia ir idealiai tinkama tiek pasatų išorės, tiek vidaus apdailai. Klinkerines plyteles gera kaina galite rasti čia: https://www.agmeka.lt/