Kaip žinoti, ar sulčiaspaudė vertinga?

Su kuo siejasi sveikai gyvenančio žmogaus rytas? Be jokios abejonės, – su stikline šviežiai spaustų sulčių. Šimtai įvairiausių rūšių sulčių šiandien gali būti išspaudžiamos visiškai greitai ir be didelio vargo. Pamirškite nepatogius rankinius sulčių spaudimo įrenginius ar indelius. Tai jau praeitis, kadangi dabar žmogaus laiką padėsiantis taupyti įrenginys, po savo darbo nepaliekantis netvarkos, vadinamas sulčiaspaude, sparčiai užkariauja ko ne kiekvienų namų virtuvę. Tiesa, nusprendęs išsirinkti sulčiaspaudę žmogus gali ir ne juokais sutrikti: jų rūšių, tipų, komplektacijų – ne viena. Tai kaip tada žinoti, kuri sulčiaspaudė kam tiks ir ar verta už ją mokėti tam tikrą sumą?
Prieš perkant bet kokią sulčiaspaudę, patariama įvertinti sulčiaspaudės paskirtį. Dėl kokio tikslo jums reikia sulčiaspaudės ir kokius maisto produktus ja spausite? Tokie klausimai turėtų būti pagrindiniai, prieš įsigyjant sulčiaspaudę, kadangi pagal juos galima vėliau rinktis atitinkamus sulčiaspaudžių modelius.
Išsiaiškinus priežastį, kodėl norite pirkti sulčiaspaudę, galite pradėti jos paiešką. Žinantiems, kad sulčių jie spaus ne per daugiausiai, tik iš kelių rūšių vaisių ar daržovių, reikia atkreipti dėmesį į nedideles, kompaktiškas sulčiaspaudes, turinčias pagrindines funkcijas ir tik keletą spaudimo lygių. Tie, kurie tikrai žino, jog sulčiaspaudės nenaudos kasdien, o kartais net norės ją tiesiog paslėpti savo spintelėse, neturėtų blaškytis tarp brangių, begales parametrų turinčių sulčiaspaudžių modelių. Negana to, tokių prietaisų, tarkime, paprastos lėtaeigės HUROM sulčiaspaudės, kaina būna nedidelė ir prieinama vos ne kiekvienam. Taigi, nemanykite, kad pigios sulčiaspaudės yra prastos. Kaina sulčiaspaudės kokybės dažnai nesprendžia, žema kaina dažnai byloja apie sulčiaspaudės paprastumą, kad tikrai nėra blogai pradedančiam sulčiaspaudės naudotojui. Žinoma, užkietėjusiems sulčių mėgėjams, kurie savo gyvenimo neįsivaizduoja be šviesios vitaminų bombos, patariama rinktis kiek sudėtingesnės komplektacijos sulčiaspaudes. Aišku, tokių įrenginių kaina gali būti kiek didesnė.
Kitas aspektas, bylojantis apie sulčiaspaudės vertę, yra atsiliepimai. Internete dabar pilna įvairių komentarų, forumų, kuriuose kritiškiausi vartotojai išreiškia savo nuomonę apie sulčiaspaudes. Paskaičius tokius įrašus, galima spręsti, pavyzdžiui, ar HUROM sulčiaspaudės kaina atitinka tos sulčiaspaudės funkcijas, spaudimo kokybę, išspaudžiamų sulčių kiekį bei dizainą.

Daugiau apie HUROM sulčiaspaudes: http://zaliavirtuve.lt/letaeiges-sulciaspaudes-hurom.html