Stalo teniso reikmenų ypatybės. Būtina žinoti kiekvienam

Viena iš įdomesnių sporto šakų yra stalo tenisas. Itin aktyvus, su raketėmis žaidžiamas žaidimas išsiskiria į lauko bei stalo rūšis, tačiau pastaruoju metu ne vieno lietuvio namus papildo specialus stalo teniso stalas, prie kurio gali žaisti tiek 1 žmogus, tiek 2 ar net 4 (tai priklauso nuo stalo dydžio). Stalo teniso kaina taip pat skiriasi, tačiau tiek sutaupyti siekiantiems, tiek galintiems šiek tie paišlaidauti dėl šios pramogos, vertėtų žinoti tam tikrus aspektus apie stalo teniso reikmenis – stalą, raketes bei kitus šio žaidimo niuansus. Pateiksime keletą patarimų.

Vidaus stalo teniso stalai dėl paprastesnės savo sudėties bei medžiagų yra nepritaikyti jų laikymui lauke. Žinoma, šiltos vasaros dieną išsinešus stalą į kiemą jam nieko nenutiks, tačiau kalba iš tikrųjų eina apie šaltas, ypatingai, drėgnas vietas, pavyzdžiui rūšys ar palėpė. Ilgas stovėjimas tokioje patalpoje gali neigiamai paveikti stalo paviršių, jis gali tapti nelygus, išsikraipyti, jei stalas nudažytas, gali pradėti luptis dažai, išryškėti įvairūs įtrūkimai.

Labai svarbus parametras, renkantis stalo teniso stalą yra jo storis. Kuo storesnis, tuo tvirtesnis yra stalas. Taip pat reikėtų patikrinti, kokie ratukai yra primontuoti prie stalo: visai nedideli, stumiant stringantys ratukai gali būti pirmasis nekokybiško stalo požymis. Atkreipkite dėmesį į žaidimo tinklelį, jis neturėtų būti skylėtas, sunertas neproporcingai. Brangesnė stalo teniso kaina gali išduoti, jog tinklelio aukštį gali reguliuoti pats žmogus.

Jeigu mėgstate individualią veiką, arba nesate tikras, jog su jumis visada atsiras partneris, kuris leisis smagiai mušinėti kamuoliuką, rinkitės užlenkiamus stalus. Specialus stalo mechanizmas leidžia sulenkti stalą pusiau taip sukuriant tarsi savotišką sieną, nuo kurios kamuoliukas atšoka labai lengvai.

Šiandien prekyboje yra įvairių spalvų stalų, todėl galima pirkti prie jūsų interjero ar norų labiausiai tinkantį vidaus teniso stalą. Kitas svarbus dalykas, yra stalo teniso dydis: stalo matmenys paprastai yra standartiniai, nors išskirtinais atvejais galima įsigyti ir individualiai žmogui tinkantį žaidimą. Žinoma, toks išskirtinumas reiškia, jog stalo teniso kaina tik kils. Taigi, prieš pirkimą, reikėtų įvertinti šiuos aspektus, o tada, įsigijus geriausiai jūsų poreikius ir galimybes atitinkantį stalą, mėgautis smagia veikla.