Kokį dantų šepetėlį pirkti?

Sveiki dantys – kuo toliau tuo didesnė retenybė.

Mūsų mityboje didėjantys cukraus ir kitų kenksmingų medžiagų kiekiai tirpdo dantų emalį ir gadina dantenas. Šie tampa jautrūs, skausmingi ir praranda estetinę išvaizdą. Tad, kad mūsų dantys būtų sveiki ir prižiūrėti, būtina išsirinkti tinkamą dantų šepetėlį. Dabar parduotuvėse matome didžiules eiles įvairių spalvų, formų, sudėties ir išvaizdos dantų šepetėlius. Dažnai net šerelių kryptis gali skirtis tarp šepetėlių. Tačiau prieš pasirenkant, bet kurį vertėtų pasiskaityti, kokį dantų šepetėlį pirkti geriausia būtų Jums.

Prieš perkant dantų šepetėlį reikia atkreipti dėmesį į keletą dalykų.

Vienas ir kone svarbiausias būtų turimo šepetėlio šerelių kietumas. Jų yra netgi keturios rūšys: kietas, vidutinio kietumo, minkštas ir itin minkštas. Iš kart kyla klausimas kokį geriausią naudoti būtų Jums? Dauguma gydytoju visgi pasiūlytų pasirinkti net ne vidutinio kietumo, bet minkštą šepetėlį, kadangi šis visiškai nepakenks nei Jūsų emaliui, nei dantenoms. Jei esate įsitikinę savo emalio ir dantenų sveikumu, rinkitės vidutinio kietumo šepetėlį. Tačiau daugumos žmonių dantenos yra linkę kraujuoti, o dantis skauda, tad dėl to rekomenduotina rinktis minkštesnius šepetėlius. Taip yra ne dėl to, kad neprisižiūrime ar esame apsileidę, tiesiog kasdienė mūsų mityba privedė prie tokio rezultato.

Dažnai ne viskas kas natūralu yra taip gerai.

Tad prieš puldami pirkti dantų šepetėlį su natūraliais šereliais verčiau pasižvalgykite šepetėlių, kurių šereliai yra sintetiniai. Natūralus šereliai paprasčiausiai iškrenta labai greitai, gali patekti į Jūsų organizmą, o tai jau tikrai gali pakenkti. Tad jei galvojote, kokį dantų šepetėlį pirkti – sintetinį ar natūralų, verčiau pirkite sintetinį. Didelis privalumas – juose mikrobai beveik niekada nesiveisia. Taip pat pažiūrėkite kaip šie šereliai yra įstatyti. Jie būtinai turi pasiekti visus Jūsų dantų kampelius ir puikiai išmasažuoti dantenas. Jei šereliai prastai išdėstyti, net ir kasdienis dantų valymas nepalaikys tikrai sveikų ir švarių dantų.