Kaip nusipirkti naudotą automobilį?

Retas perka visiškai naują automobilį. Paprastai žmogus po truputį keičia automobilius vis į naujesnį, lėtai kopdamas iki kokybiškesnio, prabangesnio ir galų gale visiškai naujo automobilio. Tačiau tiems, kam dar neteko patiems pirkti automobilio greičiausiai kyla klausimas, kaip nusipirkti naudotą automobilį ir likti patenkintais?

Pirmiausia automobilį patartina pirkti pačioje metų pabaigoje, pardavėjai tuo metu skuba mušti kainas ir parduoti savo automobilius, nes prasidėjus sekantiems kalendoriniams metams automobilis automatiškai pasidaro metais senesnis. Šiaip Lietuva stebina pačiomis pigiausiomis naudotų automobilių kainomis Europoje, tačiau tai nėra stebuklas. Dažnai pas mus mėgstama perpardavinėti automobilius tobulai užslepiant jų defektus, kuriuos greičiausiai pajausite tik susimokėję ir pasirašę sutartis. Kitaip tariant vis tiek sumokėsite už automobilį ir gal net daugiau negu reikia remonto metu. Geriausia prieš perkant matomai tikrai tvarkingą, gerą ir veikiantį automobilį gerai išklausinėti paties pardavėjo, o kodėl jis skuba taip parduoti savo automobilį ir už ganėtinai nedidelę kainą. Gali būt, kad šis automobilis buvo jau daugybę kartų perparduotas, kadangi kažkas kitas nusipirko jį nelaimingai. Kad daugiau nekiltų klausimų kaip nusipirkti naudotą automobilį be problemų, pirma pasidomėkite automobilių veikimo principais ir mechanizmu, arba eidami pirkti automobilio, kartu su savimi nusiveskite žmogų, kuris yra tai daręs, išmano automobilius ir galėtų greitai pastebėti, kas yra gerai, o kas nelabai.

Prieš perkant automobilį galite padaryti keletą dalykų. Pirma pažiūrėkite užsienio portaluose, ypač gamintojo, kiek gali kainuoti panašus į Jūsų pasirinktą naudotas automobilis. Nepabijokite pareikalauti pardavėjo knygelės iš serviso, kurioje bus parašyta, kas buvo atlikta automobiliui, kokie gedimai pasitaikė. Atkreipkite dėmesį į žibintus. Jei šie visiškai nauji, tai ženklas, kad automobilis neseniai buvo remontuotas, apžiūrėkite ir pamušalų spalvas.