Skandinaviški virtuvės baldai stilingai virtuvei

Lietuvoje populiarėjantis skandinaviškas stilius po truputį keliasi ne tik į miegamąsias erdves, bet ir į virtuvę. Baldų meistrai pastebi, kad skandinaviški virtuvės baldai vis dažniau užsakomi įvairiuose miestuose. Galbūt ir Jūs norite sukurti virtuvėje jaukų ir šiuolaikišką skandinaviška ramybe dvelkiantį interjerą? Dalijamės keliais paprastais patarimais apie skandinaviško stiliaus kūrimą virtuvėje.

Svarbiausia – natūralios medžiagos

Pagrindinis kriterijus, kuriuo turi pasižymėti skandinaviški virtuvės baldai, yra natūralumo emocija. Skandinaviškas interjeras yra kokybės ženklas, kurį simbolizuoja natūralios medžiagos. Todėl baldai skandinaviškam stiliui dažniausiai kuriami iš medžio, derinant juos su natūraliais audiniais. Jei renkatės virtuvės komplektą, nepamirškite pasidomėti jo gamybos technologijomis. Taip pat ir su virtuvės stalu bei kėdėmis. Čia reikėtų rinktis natūralaus medžio dizainą.

Be to, derinant skandinaviško stiliaus baldus virtuvėje, ne pro šalį pasirinkti ir šiek tiek natūralių medžiagų ir minkštų baldų Labai svarbu žinoti, kokius audinius reikėtų rinktis. Labiausiai skandinaviškame stiliuje vertinamas linas, natūrali medvilnė ar net šilkas.

Spalvų ir formų ramybė

Kitas svarbus skandinaviško stiliaus baldų akcentas kokybė ir harmonija. Dažniausiai skandinaviško interjero namai alsuoja ramybe, natūralumu, vilioja atsipalaiduoti ir ilsėtis. Tokiame interjere užplūsta harmonijos jausmas, nesinori skubėti ir jaudintis. Tokia energija kuriama pirmiausia patogiais sprendimais. Skandinaviški virtuvės baldai turi būti labai patogūs ir jaukūs. Todėl ne retai kėdės čia kiek kitokių formų, nei esame pripratę matyti lietuviškose virtuvėse. Čia galima sutikti ir žemų kėdžių su lenktais atlošais, ir net keletą pagalvėlių virtuvėje.

Žinoma, patogią judėjimo laisvę ir funkcionalumą kuria virtuviniai komplektai, sumontuoti taip, kad būtų lengva gaminti maistą, pasiekti visus reikalingus virtuvės kampus, o net ir ilgesnis maisto ruošimas nevargintų.

Kaip kuriamas atsipalaidavimo įspūdis? Dažniausiai ši funkcija perduodama ramioms žemiškoms spalvoms. Todėl skandinaviški virtuvės baldai, įprasta, gaminami medžio spalvomis, o prie jų derinami žemės tonai. Skandinaviškoje virtuvėje dažnai sutinkami riešuto atspalviai, žemės, smėlio, žolės spalvos ir atspalviai. Bei, žinoma, skandinaviško interjero karalienė – pilka. Visos spalvos derinamos taip, kad susijungtų į žavų derinį, todėl vengiama pernelyg ryškių kontrastų, išsiskiriančių detalių. Visa virtuvė turi tarsi plaukti ir banguoti skleisdama ramybę ir harmoniją.