Sekso prekių pirkimas internetu

Pastarąjį dešimtmetį itin išpopuliarėjo erotinių žaisliukų ir aksesuarų prekyba internete. Tai yra labai patogus ir naudingas būdas paįvairinti savo seksualinį gyvenimą – internetiniuose sekso prekių kataloguose pirkėjai gali išsamiai išsistudijuoti prekių aprašus, kainas ir rasti sau tinkamą erotinę prekę iš didelio pasirinkimo. Tačiau internetinė prekyba sekso prekėmis turi ir dar kitų, net socialines problemas siekiančių pranašumų.

Anonimiškumas suteikia drąsos

Elementariausia sekso reikmenų prekybos internetu nauda – pirkėjai drąsiau renkasi erotinius žaislus, negu kad atėję į parduotuvę ir gyvai susidūrę su pardavėju. Vyrai, norintys įsigyti maisto papildų potencijai gerinti, ar moterys, siekiančios išbandyti vibratorius ir pagaliau patirti orgazmą, gali lengviau įveikti savo problemas ir pagerinti gyvenimo kokybę savarankiškai išsirinkę prekę internetu. Lietuviai – drovi tauta, todėl turbūt dažnas problemų lovoje turintis žmogus anksčiau praeidamas tik kukliai žvilgtelėdavo į sekso prekių parduotuvių vitrinas ir toliau tenkindavosi nekokybišku seksualiniu gyvenimu. Interneto suteikiamas anonimiškumas šiuo atveju įkvepia žmones drąsiau įveikti savo intymaus gyvenimo problemas.

Pasitarnauja sekso švietimui

Palyginus su Vakarų valstybėmis, Lietuvoje dar gerokai atsiliekama su lytinio švietimo sklaida. Kelios lytinio švietimo pamokos mokyklose yra niekas, palyginus su realia praktika. Paaugliams knieti kuo anksčiau pradėti lytinį gyvenimą, kuris bet kuriuo atveju prasideda internete naršant po pornografijos tinklapius. Tačiau eiti į parduotuvę savarankiškai įsigyti apsaugos priemonių paaugliui gali atrodyti pats nepatogiausias dalykas. Anonimiška internetinė prekyba prezervatyvais droviam jaunuoliui gali būti vienintelė išeitis išvengti nesaugaus sekso ir apsirūpinti tam būtinomis priemonėmis. Taigi sekso prekių platinimas internetu nėra vien tik sėkminga verslo idėja – tai turi realios naudos siekiant išvengti neplanuoto nėštumo tarp nepilnamečių ir skatinant saugų seksą.