Ar laukiantis reikalingi maisto papildai?

Nėštumo laikotarpiu kiekviena moteris pradeda labiau rūpintis savimi ir savo organizmu – juk nuo šiol reikia prisiimti atsakomybę ne tik už save, bet ir už augančią naują gyvybę. Kiekviena svajoja apie sveiką ir laimingą naujagimį, o visavertė mityba yra vienas pagrindinių žingsnių šios svajonės link.

Pavalgymas už du nesuteiks organizmui reikalingų medžiagų – kur kas svarbiau yra ne tai, kiek suvalgoma, bet ar pakankamai subalansuota yra mityba ir ar organizmui užtenka visų svarbiausių medžiagų. Tam, kad kiekvieną vakarą netektų galvoti, ar vaisiaus augimas vyksta sklandžiai, į pagalbą galima pasitelkti vitaminus ir maisto papildus, kurie užtikrins, jog organizmai gauna pakankamai reikalingų medžiagų.

Vartoti maisto papildus ypač rekomenduojama tuomet, jeigu esate vegetarė, sergate diabetu ar kitomis lėtinėmis ligomis. Papildomomis medžiagomis pastiprinti organizmą reikėtų ir tuomet, jeigu iš anksto žinote, jog laukiatės dvynių – ne tik po gimdymo Jūsų laukia dvigubas darbas, ir nėštumo metu reikės pasirūpinti savo sveikata.

Maisto papildų pasirinkimas išties gausus – toks gausus, jog pradėjus gilintis į sudėtį ir kitas rekomendacijas, sunku suprasti, ką ir kada reikia vartoti. Juk ir to gali pritrūkti, ir to… Būtent dėl šios priežasties, renkantis maisto papildus, būtina pasikonsultuoti su gydytoju – aptarus mitybą, išsiaiškinus, kokių medžiagų gali pritrūkti būtent Jums, bus kur kas paprasčiau pasiūlyti tinkamiausią variantą, kurį vartodamos iš tikrųjų padėsite, o ne pakenksite savo organizmui, o tuo pačiu ir būsimam naujagimiui.

Vis dėl to, jeigu skeptiškai žiūrite į vitaminus ar maisto papildus, daug dėmesio reikėtų skirti taisyklingai mitybai ir atsiminti visas kada nors regėtas sveiko maisto piramides – įtraukite į savo racioną daug vaisių, daržovių, grūdų ir galbūt net ir specialistai sakys, jog maisto papildų vartoti Jums visai nereikia.