Elektroninės maisto svarstyklės

Maisto svarstyklės leidžia pasverti ne tik sausus, bet ir skystus, pjaustytus ingredientus labai tiksliai. Įvairios maisto svarstyklės išsiskiria savo veikimu, tikslumu, dydžiu, platforma, ekranu ir matavimo vienetais. Elektroninės maisto svarstyklės pastaruoju metu yra pačios populiariausios, dėl savo universalumo ir tikslumo. Tačiau jas plačiai naudoja virėjai, virtuvės šefai ir mėgėjai. Kitiems žmonėms elektroninės svarstyklės yra labai naudingos skaičiuojant cukraus ar angliavandenių, riebalų kiekį tam tikroje dalyje, tarkim apelsino skiltelėje arba makaronuose.

Elektroninės maisto svarstyklės gali būti su platforma arba priedu, kuris dedasi ant svarstyklių. Toks priedas dažniausiai būna specialus dubenėlis, į kurį galima dėti trapius maisto produktus (miltus, cukrų) arba skysčius (jogurtas, pienas, grietinė). Toks dubenėlis labai praktiškas, nes yra greitai išplaunamas, bei dažniausiai pritaikytas jau prie svarstyklių svorio, todėl iš naujo perstatinėti elektroninių svarstyklių nereikia.

Skaitmeninės maisto svarstyklės išties yra pakankamai brangios, jeigu norima išmatuoti itin tikslius, mažus kiekius. Tokios svarstyklės net einant laikui, po daugelio metų rodo labai tikslius parodymus. Todėl yra ilgaamžiškos. Jos būna įvairių dydžių ir stilių, nuo senovinių imituotų iki modernaus dizaino. Todėl žmogus ras sau individualiai tinkamas maisto svarstykles. Dar vienas privalumas – svarstyklės greitai atsinaujina į pradinį tašką, nereikia jų reguliuoti, o ir pats matavimas yra labai greitas.

Viena iš priežasčių, dėl ko elektroninės maisto svarstyklės tapo tokios populiarios – virėjai suprato skirtumą tarp matavimo elementų tūrio ir masės. Kažką paimant, ypač birias medžiagas, tarkim, kokį kukurūzų krakmolą, miltus, sodos ar kepimo miltelius, kinta jų tankis, todėl daugelis valgių gaminimo knygų pradėjo receptus rašyti atsižvelgiant į objekto svorį, o ne apimtis. Taigi, skaitmeninės maisto svarstyklės yra paprasta ir naudinga alternatyva tiek buityje, tiek komercijoje.