Kokią kosmetiką rinktis norint atrodyti natūraliai?

Kiekviena moteris turėtų mylėti save tokią, kokią kiekvieną rytą atsikėlusi mato veidrodyje – tokių ir panašių patarimų gausu kur tik bepažiūrėtume. Nuolat skatinamas natūralumas neaplenkia ir makiažo tendencijų, todėl tos moterys, kurios savo veide mato tam tikrų trūkumų, kosmetikos pagalba gali paslėpti nepatinkančias detales, tačiau tuo pačiu atrodyti pakankamai natūraliai.
Šiam tikslui pasiekti dažniausiai naudojama įvairi dekoratyvinė kosmetika, kuri išsiskiria spalvų įvairove – kuo daugiau skirtingų tonų, tuo didesnė tikimybė pasiekti natūralų rezultatų. Galima rinktis ir natūralią ar ekologišką kosmetiką – čia taip pat galima atrasti natūralių atspalvių, tačiau nepriklausomai nuo kosmetikos tipo, kur kas svarbiau yra atkreipti dėmesį į jos kokybę. Kad ir kaip natūraliai atrodytumėte pasidažiusi, prastesni dažai greitai pradės nykti ar trupėti, o tai papildomo žavesio tikrai nesuteiks ir tikriausiai privers pasijausti nelabai maloniai. Norint viso to išvengti, reikėtų iš anksto pasidomėti perkama kosmetika – paskaityti atsiliepimus, paklausti draugių ar specialistų komentaro.
Kai kokybiška kosmetika jau bus Jūsų krepšelyje, liks bene sunkiausia užduotis – pasidažyti taip, jog atrodytumėte natūraliai. Nors plati spalvinė gama suteikia daugiau galimybių, jomis reikia naudotis itin atsargiai, kadangi pernelyg šviesus ar tamsus veido odos atspalvis iš karto kris į akis, o tarpusavyje nederantys tonai greičiau sukurs nepavykusio makiažo, o ne natūralaus veido įspūdį.
Natūralaus makiažo subtilybių galima išmokti tiek lankant specialus kursus, tiek namuose eksperimentuojant prieš veidrodį ir kritiškai įvertinant galutinį rezultatą. Venkite ypač ryškių ir savaime nenatūraliai atrodančių spalvų ir visuomet atminkite, jog kas per daug, tas nesveika – natūraliausiai atrodysite tuomet, kai būsite saikingai paryškinusi akis ar lūpas ir tuo pačiu subtiliai paslėpsite per naktį netinkamoje vietoje išaugusius spuogelius.