Automobilinis keltuvas

Virš 70 % šalies vairuotojų neteikia didelio dėmesio savo transporto priemonės techninių gedimų prevencijai. Dažniausiai jie sunerimsta tuomet, kai automobilis pradeda veikti ne taip, kaip anksčiau arba visiškai neveikia. Tyrimai parodė, kad didžioji dalis vairuotojų tokiais atvejais, kai kreipiasi į mechanikus dėl remonto paslaugų, transporto priemonės remontui išleidžia iki 500 eurų vien per metus. Dėl tokios statistikos, reiktų sunerimti bei anksčiau pradėti galvoti apie automobilio remontai, kai išlenda pirmosios bėdos.

Taip pat vairuotojams, kurie turi nuosavus automobilius yra svarbus pilamo kuro kokybiškumas. Todėl netgi 35 % žmonių naudoja būtent kokybiškus, gerai žinomų degalinių degalus, o ne nelegalių pardavėjų. Tokie skaičiai džiugina ir parodo, kad vairuotojams rūpi kuo yra varomas jų automobilio variklis, nes kitų atveju naudojant nekokybiškus degalus yra tikimybė autoservise palikti daugiau nei 500 eurų.

Žinoma, galima ginčytis, kad tie 70 % vairuotojų tiesiog nesilanko autoservisuose bei automobilius remontuojasi patys. Nes yra iškelti stereotipai, kad atlikti mechaniko darbai dažnai prasilenkia su kainos realumu. Už mažo varžto atsukimą gerai žinomame servise galima išleisti didelius pinigus, todėl tai nėra kiekvienam prieinama paslauga. Kadangi visuomenės pragyvenimo lygis nėra labai didelis, bet didžioji dalis vis tiek turi automobilius. Tuomet jiems patiems tenka suktis iš padėties bei transporto priemones tvarkytis savarankiškai arba ieškoti mechaniko mėgėjo, kuris dirba dažniausiai buitinėmis sąlygomis.

Norint pačiam susiremontuoti nedidelius defektus yra reikalinga nors minimali įranga, įrankiai ir ,aišku, žinios, kad būtų galima ištaisyti bent menkiausias problemas. Svarbiausias įrankis, kuris yra reikalingas norint saugiai remontuoti automobilio dugną arba bent jau surasti gedimus – automobilinis keltuvas. Jis praverčia ne tik tuomet, kai reikia tvarkyti transporto priemonės dugną, bet ir atsitikus nelaimei kelyje – rato sprogimui. Žinoma, toks automobilinis keltuvas yra kompaktiškas ir telpantis į bagažinę, todėl dažniausiai jis ir yra skirtas tik rato pakeitimui. Retais atvejais ir vidiniam remontui. Tačiau norint tikrai saugiai remontuotis automobilį puiki alternatyva tinka – žirklinis automobilinis keltuvas. Jis didesnis nei mašininis domkratas, tačiau yra tvirtesnis bei saugiai ir greitai gali pakelti transporto priemonę.