Nepageidaujamų plaukelių šalinimas epiliatoriumi ir vašku

Dažną moterį kankinanti problema – nepageidaujami plaukeliai ant kojų, pažastų ar bikini srityje. Atsikratyti fiziologinio plaukuotumo šiose vietose greitai ir neskausmingai nori kiekviena dailios lyties atstovė. Tačiau kartais suabejojama, kuris plaukelių šalinimo būdas yra pats geriausias mūsų odai.

Paskutiniu metu labiausiai išpopuliarėję plaukelių šalinimo būdai tai elektroepiliacija bei plaukelių šalinimas vašku. Deja, bet abu šie būdai yra gana skausmingi. Tačiau privalumas tas, kad plaukeliai neatauga kelias savaites, kai tuo tarpu nuskutus ant kojų naujų plaukelių ima matytis kažkur po dienos. Be to, kojas dažnai nuo skustuvų beria.

Visi depiliacijos kursai Kaune ar kitame mieste labiausiai siūlo išbandyti depiliaciją vašku. Nors ir kiek skausminga procedūra, ji ne taip sausina odą, o apie kojų, pažastų ar bikinio depiliaciją leidžia užmiršti kuriam laikui.

Šiuolaikiškas ir daugelio moterų namuose išbandomas plaukelių šalinimo būdas – epiliacija. Tiesa, tam reikalingas specialus įrenginys – epiliatorius. Besisukdamos epiliatoriaus galvutėje esančios žnyplės išpeša plaukelį iš odos su visu plauko folikulu. Dėl to plaukeliai atauga rečiau.

Išpešus plaukelius epiliatoriumi kartais plaukelio folikulai gali įaugti į odą, tačiau to galima iš išvengti, jei oda reguliariai šveičiama tam tikromis šveičiamosiomis priemonėmis. Deja, bet tokia depiliacija yra gana skausminga. Visgi, kartą nusipirkus epiliatorių juo galima naudotis kelis metus iš eilės ir pamiršti apie skustuvų pirkimą.

Kitas būdas džiaugtis švelniomis kojomis – depiliacija vašku. Tai – nesudėtinga procedūra, tačiau reikalaujanti tikslumo ir greitos reakcijos. Būtent depiliacijos kursai Kaune ar bet kuriame kitame mieste paremti šiais dalykais tam, kad vėliau depiliaciją atliekantis žmogus klientui sukeltų kuo mažiau skausmo ir depiliaciją atliktų tinkamai.

Kaip ir epiliacija, depiliacija vašku yra gana rizikinga dėl to, kad po kurio laiko plaukeliai gali imti įauginėti. Be to, oda pasidaro jautri.