Steperiai – su jais svoris krenta greičiau

Jog sportuoti sveika girdime tikrai ne iš vieno žmogaus, tai skelbia ir per įvairias laidas, dar nuo vaikystės kala mums tėvai, o mokyklose – mokytojai. Tikrai ne be reikalo apie tai kalbama, kadangi sportas tikrai prilyginamas gerai sveikatai.

Juk tikrai dažnas žmogus gali matyti ir lyginti tuos kurie sportuoja, aktyviai leidžia laisvalaikį, turi hobių, ir tuos, kurie sėdi užsidarę namuose, nemato nieko apart kompiuterio. Dažniausiai užsidarę namuose žmonės yra vangesni, jiems nieko nesinori, galiausiai tai priveda iki depresijos. Sportuojantys – atvirkščiai, juda dar daugiau, jie yra žvalesni, daug maloniau keliasi į darbą ir atlieką kasdieninius darbus jais mėgaudamiesi. Būtent šis faktas ir įrodo, kad sportuoti – būtina.

Sportas: namuose ar sporto salėje?

Kur sportuoti yra geriau – namuose ar sporto salėje? Šį klausimą galima išgirsti taip pat labai dažnai. Didesnio arba mažesnio efektyvumo tikrai nėra, tačiau tie, kurie sportuoja sporto salėje, tai daro su trenerių pagalba, net jeigu ir nemoka pinigų už asmeninį trenerį, vis tiek ras pagalbą pačiame sporto klube. Vis dėlto, tie kurie nėra profesionalai – jiems patartina sportuoti su asmeniniu treneriu, o tai kainuoja papildomų pinigų, kurių tikrai ne visi turi.

Alternatyva sportui sporto klube – sportas namuose. Dažniausiai žmonės namuose sportuoja atlikdami pačius įvairiausius pratimus, kuriuos kažkur matė, kai kuriuos galbūt susigalvojo patys, kai kuriuos jiems kažkas parodė. Atlikti tokius pratimus yra gerai, tačiau reikia nepersitempi ir viską daryti taisyklingai. Vis dėlto, lankstytis ant kilimėlio nori ne kiekvienas, todėl net ir tokiam sportui yra alternatyva – profesionalūs treniruokliai.

Kokį treniruoklį pasirinkti?

Koks treniruoklis yra tinkamiausias, pradedančiam sportuoti žmogui, gali pasakyti tik profesionalas. Tačiau, tikrai neapsiriksite pasirinkę steperį. Steperis yra toks treniruoklis, kuris padeda sudeginti nereikalingas kalorijas tiesiog žingsniuojant vienoje vietoje. Steperis kitaip yra vadinamas žingsniuokliu, kadangi jo veikimo principas yra tarsi laiptai, žengiama aukštyn žemyn.

Kiekvienas steperis kainuoja įvairiai – jo kaina priklauso nuo gamintojo, dydžio, norimų ir reikalingų funkcijų, netgi nuo dizaino. Brangiau kainuoja steperiai, kurie yra naudojami sporto klubuose, tačiau į namus pakaktų paprasto treniruoklio, su kuriuo nauda matytųsi jau po kurio laiko.

Steperis tai puikus pasirinkimas ne tik norintiems sudeginti kalorijas, bet ir siekiantiems sutvirtinti apatinę kūno dalį. Na, o taisyklingai naudojantis treniruokliu ir išlaikant taisyklingą nugaros padėtį — įdarbinama, stiprinama ir nugara. Steperis puikiai tinka žmonėms, kurie nori sportuoti namuose tačiau nenori užgriozdinti namų su dideliais bėgimo takeliais ar elipsiniais treniruokliais. Steperis tarsi minimalistinė bėgimo takelio ir elipsinio treniruoklio miksuota versija. Ypač patogu studentams, kurie dar gyvena bendrabutyje ir kambarį dalinasi su vienu, dviem ar net trimis kambariokais, kurie tikrai nebūtų patenkinti jei visą gyvenamą plotą užimtų milžiniškas treniruoklis.

Steperio nauda

Tikra tiesa, vieša paslaptis ir pats tikriausias sėkmės receptas į efektyvų svorio metimą — kardio treniruotės. Geriausiai kalorijas degina įvairi kardio sportinė veikla: bėgimas, aerobika, step aerobika, plaukimas. Na, o steperis (liet. žingsniuoklis) tai puiki kardio alternatyva tinkama naudoti tiek sporto klube, tiek ir namuose. Steperio efektyvumas deginant kalorijas yra gal kiek mažesnis nei aktyvesnių kardio treniruočių, kuriose įjungiama daugiau raumenų ir didesnis aktyvumo lygis, tačiau šis treniruoklis išlieka ne ką mažiau vertas dėmesio nei dideli bėgtakiai ar elipsiniai treniruokliai. Steperio nauda tai galimybė namuose turėti treniruoklį, kuris dalinai atstos bėgimo takelį, elipsinį treniruoklį, padės sutaupyti laiko ir lengviau prisiruošti pasportuoti kasdien. Juk daug lengviau imtis žingsniavimo kai žingsniuoklis “bado akis” kambario kampe, nei kai reikia susiruošti keliauti į sporto klubą, o jei dar oras lėtingas ir šaltas tai dažnai pasidaro visai sunku prisiversti sportuoti. Svarbu ne tik kokią naudą Jums suteikia steperis, bet ir kokią naudą Jums suteikia kiti sveiko gyvenimo būdo elementai: mityba, kokybiškas poilsis ir kt. Steperis bus realiai naudingas jei ne tik skirsite laiko mankštoms, bet ir sveiko, visaverčio maisto pasirinkimui ir gamybai, bei subalansuotam fizinio aktyvumo ir poilsio santykiui.