Mokyklinės kuprinės

Artėja mokinių taip nelaukta rugsėjo pirmoji, kai kuriems ši diena bus pirmoji, tokia reikšminga. Mažieji pirmokai pagaliau eina į mokyklą, tai lyg ir džiaugsmas, o tuo pačiu ir liūdesys jų tėveliams, nes vaikai išties greitai auga. Bet kartu su mokykliniu džiaugsmu, iš paskos atskuba ir pasiruošimo vargai, nes vaikui reikia pirkti mokyklinę kuprinę. Žinoma, vaikai yra įnoringi ir bet kokios kuprinės nenori, tačiau ją renkantis, reikia kreipti ne į vaiko norus ar mada, bet į tinkamumą pačio vaikui kūnui. Tad tik kokybiška kuprinė atitinka visus saugumo ir sveikatos reikalavimus. Renkantis mokyklinę kuprinę, reikia atkreipti dėmesį į jos svorį, diržų plotį bei ilgi. Todėl šiame straipsnyje plačiau aptarsime visus reikalaujamus kriterijus, kuriuos tėveliai turi pastebėti renkant vaiko kuprinę.

Pirma, kuprinės svoris. Kaip ir lagaminas keliaujant, taip ir mokyklinė kuprinė turi lengva. Žinoma, tai neturi būti paprastas maišas. Čia turite įžvelgti svorio ir kokybės santykį, o pagal specialius reikalavimus, mokyklinė vaiko kuprinė (pradinuko) tuščia turi sverti iki 700 g., o vyresnio vaiko jau iki 1 kg. Bet kiekvienas vaikas yra skirtingas, todėl geriau rinktis tokią kuprinę, kuri sudaro 10 procentų vaiko svorio. Tačiau jei kuprinė yra sunkesnė nei 10 procentų, tarkim siekia 15-20, tuomet vaikas gali kęsti nugaros skausmus, jam gali atsirasti tam tikri sutrikimai, krypti stuburas.

Antra, svarbūs yra ir platūs mokyklinės kuprinės diržai. Žinoma prieš perkant kuprinę nereikia į parduotuvę neštis liniuotės ir matuoti pločio, tačiau jos turi būti apie 3,5—4 cm pločio. Tai neturi būti paprastos virvutės, kurios verš, o nešant sunkias knygas pradės trūkti. Tokie platūs diržai yra gerai tuo, kad paskirsto kuprinės turinio svorį tolygiai bei padeda vaikui, nes nevargina jo pečių. Trumpai kalbant apie ilgį, tai žiemos metu reikia nureguliuoti kuprinės ilgį žemiau, o šiltesniu sezonu pakelti aukščiau. Sureguliuokite vaiko diržus taip, kad ji priglustu prie nugaros, bet tuo pačiu pernelyg nespaustų. Vaikus turi jaustis su mokykline kuprine patogiai, o ne lyg nešdamas akmenį.

Galiausiai, rinkite tokią kuprinę, kuri būtų tvirta, o ne su glebusi. Su tam tikrais specialiais pakietinimais.