Baseinas lauke — kaip išsirinkti geriausią variantą?

Ką šių dienų Lietuvoje suteikia nuosavo baseino lauke turėjimas? Juk mūsų vasaros itin trumpos, o žiemos labai ilgos ir gūdžios, tad kada laikas pasimėgauti lauko baseinu? Daugelis mano, kad tai tiesiog yra prabangos ženklas, norint pasirodyti prieš kitus, bet juk mes negyvename šiltoje Kalifornijoje, kur šiluma yra begalinė. Tiesa, iš Amerikiečių ir atėjo ta mada į Lietuvą, turėti savo nuosavą lauko baseiną. Žinoma, kiekvienas mes jo norėtume savo namo kieme, tačiau tai ne tik džiaugsmą keliantis dalykas, bet ir vargo, nes reikia jam ir vietos bei priežiūros. Įvairių galvosūkių apie lauko baseinus išties daug, bet jei jau nusprendėte turėti baseiną, tuomet jums reikės žinoti keletą dalykų, kad ne tik sutaupytumėte, bet ir turėtumėte kokybišką lauko baseiną.

Lietuvoje išties nebenuostabu nuosavo namo kieme ar kokioje nors prabangioje viloje matyti lauko baseiną. Dabar tik nuostabą gali kelti prabangūs, modernūs, architektūriniai lauko baseinai, ko Lietuvoje nėra itin daug. Bet jei planuojate statytis lauko baseiną, tikriausiai žinote, kad tai nėra pigus aksesuaras, nes mūsų rinkoje jų kainos yra šiek tiek per didelės. O jeigu dar prie baseino yra čiuožykla ar tramplinas, tai gali atsieiti nemažus pinigus. Tačiau pastebima, kad naujakuriai, turėdami baseino svajonę, netaupo pinigų ir būtinai jį pasistato. Bet jeigu žinote, kad neturėsite laiko baseino priežiūrai, žinokite, kad jis jums tik gadins vaizdą, tačiau išeitis yra. Galima samdytis darbuotojus, kurie yra atsakingi už reguliarią baseino priežiūrą. Taip pat yra ir specialios priemonės, kurios turi būti dar įdiegtos baseino statymo metu. Tai tam tikros apdailos medžiagos, konstrukcijos. Tik gerai parinktos medžiagos, padės be vargo pasirūpinti savo baseinu ir patiems savininkams.

Patarimai:
—Rinkitės betoninį baseiną, jis bus ilgaamžiškesnis, nei pripučiamas ar plastikinis;
—Gerai apgalvokite, kokio dydžio baseino norite, kad jis nebūtų nei per mažas jūsų norams, bet ir per didelis, kad užims visą kiemo erdvę;
—Būtinai rinkitės tik kokybiškas ir specialias baseino medžiagas;
—Įsistatykite filtravimo bei valymo įrenginius, kurie padės palaikyti švarą;
—Būtinai naudokite apsauginę plėvelę, kai neplaukiojate baseine.