Keli pirkiniai, stabdantys plaukų slinkimą

Visi nori turėti gražius plaukus. Tačiau ne visada galima džiaugtis sveikais, žvilgančiais plaukais. Dėl įvairių priežasčių susilpnėję plaukai dažniausiai sukelia didelį diskomfortą moterims, nors dėl masiškai slenkančių plaukų kompleksuoja ir vyrai. Tokiose situacijose reikia nedelsiant sau padėti. Šiandien vienos paklausiausių priemonių, padedančių stabdyti plaukų slinkimą, yra gaminamos iš natūralių priemonių. Visas pasaulis dabar pamišęs dėl ekologijos, todėl didžioji dalis žmonių verčiau renkasi produktus, kurių sudėtyje nėra cheminių priemaišų. Natūralios priemonės nuo plaukų slinkimo irgi yra populiaresnės negu įvairūs, brangiai kainuojantys cheminiai preparatai ar procedūros. Trumpai aprašysime kelis populiariausius produktus, kurie padės atstatyti normalią plaukų struktūrą, o po galvos plovimo jūsų nebevargint šimtai nuslinkusių plaukų.

1. Nuo seniausių laikų naudojamas ricinos aliejus ir šiandien yra plačiai taikomas plaukų slinkimo gydymui. Ne itin brangiai kainuojantis produktas randamas daugumoje parduotuvių bei vaistinių. Taigi, apsilankius pardavimo vietose tikrai jį rasite. Ricinos aliejaus sudėtyje esantys elementai skatina plaukų augimą. Todėl šios priemonės nuo plaukų slinkimo rekomenduojamos įvairaus amžiaus ir lyties atstovams. Mūsų seneliai bei daugelis žmonių dar dabar naudoja šį receptą: į dubenį įpila maždaug šaukštą ricinos aliejaus bei įmuša vieną kiaušinio trynį. Tai – natūrali kaukė, kuria ištrynus galvos odą ir plaukus gerinama plaukų struktūra bei plauko svogūnėlis. Nereikėtų baimintis taip išteptus plaukus įvynioti į rankšluostį ir palikti keletui valandų. Praėjus šiam laikui, plaukus reikia gerai išskalauti. Efektas pasimatys jau po kelių tokių naudojimo kartų.
2. Labai efektyvios priemonės nuo plaukų slinkimo – svogūnai. Liaudies medicinoje dar prieš kelis šimtus metų taikytas plaukų stiprinimo būdas tebenaudojamas iki šiol. Viskas, ko reikia, tai sutarkuoti keletą didelių svogūnų ir tą košelę įtrinti į galvos odą. Tam, kad ši natūrali kaukė nelašėtų ir netrukdytų tau ką nors veikti, galima plaukus įsukti į rankšluostį arba uždėti specialią kepurėlę. Deja, tokia kaukė turi vieną minusą – svogūnų kvapą, kuris įsismelkia į plaukus ir jį nėra taip lengva pašalinti.
3. Eteriniai aliejai kaip priemonės nuo plaukų slinkimo dabar rekomenduojamos net ir profesionalio grožio specialistų. Be to, ši priemonė ne tik, kad stabdo be paliovos slenkančius plaukus, bet ir juos stiprina, sureguliuoja galvos pH, drėkina galvos odą ir pan. Po procedūrų su eteriniais aliejais, jūsų plaukai taps stipresni, mažiau lūžinės. Dabar galima rasti platų eterinių aliejų pasirinkimą, pavyzdžiui, varnalėšų, simonsidijų, bazilikų, kokosų, levandų ir pan.