BUTŲ NUOMA – NEIŠLEIDŽIANT DIDELĖS PINIGŲ SUMOS

Pigiausia butų nuoma ko gero daugiausiai aktuali yra studentams, menininkams ir sunkiau besiverčiantiems žmonėms. Mažesniuose Lietuvos didmiesčiuose butų nuomos kainos yra ženkliai mažesnės nei, tarkime, Vilniuje ar Kaune. Tačiau net ir didžiausių Lietuvos miestų gyventojai atranda būtų nebrangiai nuomotis butą, kartais net ir netoli miesto centro.

Norint nebrangiai išsinuomoti butą mieste, galima išbandyti šiuos „triukus“:

  • Nuomotis butą keliese. Šiandien vienam asmeniui gyventi atskirame bute yra laikoma beveik prabanga. Puiku, jeigu esate santykiuose ir galite nuomotis būstą kartu su savo antrąja puse, tačiau jeigu jos neturite ir siekiate kuo mažiau mokėti už buto nuomą ir patarnavimus, internete paieškokite „butiokų“.
  • Pereinamą kambarį arba svetainę paversti miegamuoju. Kiti net ir nuomodami 3 ar 4 kambarių butą keliese vis tiek moka, atrodo, per daug. Tokiu atveju, pagalvokite, ar jums tikrai būtina laikyti tuščią svetainę. Šiandien jaunimas atrado gudrybę ir svetainę neretai perskiria įrengtomis žaliuzėmis, taip šią erdvę paversdami dar vienu miegamuoju.
  • Susirasti tvarkingą kambarį bendrabučio tipo name. Jeigu primygtinai siekiate gyventi vienas arba sunkiau randate bendranuomininkų, galite pagalvoti apie gyvenimą bendrabutyje. Vienintelis šio varianto trūkumas – virtuvę, vonią ir tualetą gali tekti dalintis su keliais kambariais ar net gi visu aukštu.
  • Gyventi nerenovuotame senos statybos bute. Šis pasirinkimas turi dvi puses. Galima rasti labai senų kambarių nuomai už juokingus pinigus (na, patys butai, žinoma, irgi ne auksu spindi – daug kur ant sienų dar kabo sovietiniai kilimai) tačiau tokiu atveju gali tekti mokėti didelius mokesčius, taikomus seniems namams.
  • Pasirinkti butą kuo toliau nuo miesto centro. Šis variantas bene optimaliausias, kadangi tolimesnių miesto mikrorajonų butai nuomojami kartais net dvigubai pigiau negu panašūs butai centre. Kruopščiau paieškojus galima rasti net ir jaukių ir tvarkingų butų renovuotuose ar net gi nuo 2000-ųjų metų statytuose namuose.

Taigi, būdų išsinuomoti butą pigiau tikrai yra – tereikia pasitelkti vaizduotę, pasiryžti kiek kitokiam gyvenimo ritmui ar susirasti bendraminčių, kurie norėtų gyventi kartu.