Reikalingiausios prekės odos priežiūrai prieš ir po deginimosi

Nors vasara jau mus paliko ir užleido vietą žvarbiajam rudeniui, daugelis merginų ir vaikinų, dievinančių deginimąsi ir karamelinę odą, užsuka į soliariumus viso šaltojo sezono metu. Turbūt ištikimi soliariumų lankytojai jau žino, kaip deramai prižiūrėti savo odą prieš ir po deginimosi sesijų, kad ši būtų sveika ir jai nekiltų jokio didesnio pavojaus. Tačiau naujokai soliariumuose arba pliaže neretai pamiršta ribas ir kenčia nuo tokių pasekmių kaip bėrimai nuo saulės (UV) spindulių.

Kad neištiktų tokios problemos, reikalingas švietimas apie žmogaus odą ir saulės poveikį jai. Nesvarbu, ar labiau mėgstate degintis saulėje, ar soliariumuose, yra nustatyta atitinkama odos priežiūra prieš ir po deginimosi sesijų.

Prieš deginimąsi: specialūs kremai prieš deginimąsi turi daug teigiamų pusių: pirmiausiai – jų dėka greičiau pažadinsite melaniną, kuris ir suteikia mūsų odai spalvą. Be šio kremo tektų kur kas ilgiau laukti įdegio ir tai prisidėtų prie žalingo saulės poveikio odai.

Taip pat šiuose kremuose yra antioksidantų, kurie odoje neutralizuoja laisvuosius radikalus ir saugo odą.

Po deginimosi rekomenduojamas tam skirtas kremas, kad oda būtų drėkinama, nesusidarytų raukšlelės. Daugumoje kremų po deginimosi taip pat yra ir stangrinamųjų dalelių, vitaminų A, E, K, C.

Jeigu saule ar soliariumu mėgaujamasi be apsaugos, gali grėsti daugybė nemalonių ar net pavojingų odos būklių. Tie, ant kurių odos gausu apgamų, rizikuoja susirgti melanoma ar kitaip išprovokuoti odos darinių piktybėjimą. Tam išvengti būtina degintis kuo rečiau, o deginantis naudotis apsaugos priemonėmis nuo UV spindulių poveikio. Kitiems atsiranda tokia odos  būklė kaip bėrimai nuo saulės. Šie rausvi bėrimai niežti. Už juos gali būti atsakingas tam tikrų tepamų vaistinių kremų, užteptų ant odos, eksponavimas saulėje. Taigi, deginkitės atsakingai ir rūpinkitės savo oda!