Ką grindys sako apie būsto šeimininką?

Ką grindys sako apie būsto šeimininką? Ką jos gali pasakyti… Palaukite! Neskubėkite jų nuvertinti! Nes tai, kokios grindų dangos pasirinktos ir kaip jos atrodo, atskleidžia nemažai informacijos.

Vertėtų užsiminti, kad grindys labai iškalbios kriminalistikos srityje. Tačiau šiame straipsnyje pakalbėsime apie pozityvesnius dalykus.

Pirmiausia – grindų dangos tipas. Labai tikėtina, kad jūsų namuose yra ne vienos rūšies pagrindas. Vienoks miegamajame, kitoks vonioje. Ir visai nesunku suprasti, kodėl pasirinkimai skirtingi. Vienur atiduodama duoklė praktiškumui, o kitur dedamos pastangos sukurti nepriekaištingą vaizdą.

Ką, pavyzdžiui, plytelės virtuvėje pasako apie būsto šeimininką? Galima daryti prielaidą, kad tai žmogaus, mėgstančio gaminti maistą, virtuvė. Kodėl? Nes plytelės praktiškos, nesunkiai valomos. Nereikia jaudintis pridrabsčius. Dar viena su tokio tipo grindimis susijusi įžvalga: veikiausiai žmogus turi jaukias šlepetes. Juk plytelės nėra šiltos, tad norint ant jų komfortiškai vaikščioti pasirūpinama maloniu apavu.

O ką atskleidžia virtuvėje patiestas kilimas? Arba asmuo retai gamina valgį, arba ieško originalių sprendimų, nemėgsta „pilkos masės“ sąvokos. Visai tikėtina, kad abu teiginiai teisingi. Arba visas dėmesys krypsta į dizainą ir, nors ir patinka suktis virtuvėje, vis tiek pasirenkamas kilimas, kuris ne toks praktiškas kaip plytelės. Na, o jei virtuvėje esanti kiliminė danga tvarkinga, neprišnerkšta, bet jaučiamas maisto kvapas, tai įrodo nepaprastą žmogaus tvarkingumą ir gebėjimą suderinti skirtingus dalykus.

Ar grindys – filosofinis diskursas? Žinot, ko gero, būtų galima ir taip pasakyti. Grindų dangos – ne tik būsto dalis, bet ir sprendimas, pasirinkimo atspindys. Šiandieninė rinka geba pasiūlyti įvairiausių variantų, pateisinančių pirkėjų lūkesčius. Ir vienokie ar kitokie kriterijai lemia, koks variantas yra pasirenkamas.

Kokie kriterijai pagrindiniai? Štai kokius įvardytume:

  • praktiškumas;

  • grožis;

  • kaina.

Šie trys punktai turi labai daug įtakos. Ir vis tik sprendimas kartais subjektyvus. Lyg ir ieškoma mažiausios kainos, bet dizainas atsiduria pirmame plane. Arba norima praktiškos dangos, bet staiga persigalvojama ir perkama pigesnė, bet ne tokia praktiška. Bet tai tik liudija, kokia plati yra rinka, kokios įvairios grindų dangos prieinamos pirkėjams.

Taigi, grindų dangos gali atskleisti informacijos apie žmogų, kuris jomis vaikšto. Vienu atveju toji informacija pozityvi, kitu gal kiek ir negatyvi. Tačiau vėlgi – vertėtų prisiminti auksinę taisyklę. Kokią? Nespręsti apie knygą iš viršelio. Ir dar vieną auksinę taisyklę – nedaryti išankstinių išvadų. Taip, grindys iškalbios, bet yra visokiausių išimčių. Pavyzdžiui, po kojomis nešvaru, nes vyksta kurio nors kambario remontas. Arba patalpoje ištiestas nedailus linoleumas ne dėl abejotino dizaino suvokimo, o dėl to, kad finansinė padėtis nekokia. Ar tiesiog dėl to, kad tokia danga patiesiama ant išbetonuoto pagrindo be didelių pastangų. O galbūt tai koridoriuje esantis danga, kurią mėgsta draskyti turimas augintinis, tad nuspręsta daug neinvestuoti?

Štai tokios tos grindų dangos. Ši tema įdomi, o maloniausia, kai meistrai dėlioja paskutinius štrichus ir kambarys su naujomis grindimis jau džiugina ir sufleruoja apie jaukumą.