Oro kompresoriai

Prekių rinka dabar yra labai plati, kadangi žmonių norai taip pat sparčiai auga, todėl nenuostabu, kad kuriasi nauja gamintojai ir siūlo modernias prekes. Todėl pakalbėsime apie vieną iš šių prekių. Tai oro kompresorių. Kaip jis reikalingas? Pirma, kompresoriai dažniausiai naudojami padangoms pripūsti, pneumatiniams įrankiams valdyti. Tai suspausto oro srovė, kurią naudojant galima atlikti tam tikrus darbus ūkyje, autoservise ar kitoje pramonės srityje. Tačiau kaip ir kiekvienas toks prietaisas turi rūšį bei tipą, tad reikia žinoti kokie kompresoriai yra rinkoje bei koks išties reikalingas norint atlikti tam tikrus darbus. Paprastai yra dvi rūšys oro kompresorių, tai jie yra sraigtiniai bei stūmokliniai. Apie tai ir aptarsime.

Sraigtiniai kompresoriai
Sraigtiniai kompresoriai yra beveik kiekvienoje didesnėje nei įprastai gamybinėje įmonėje. Tokiame aparate orą suspaudžia du besisukantys sraigtai. Tokio kompresoriaus privalumai yra tokie, kad jis yra itin ilgaamžis, dirba tyliai, sunaudoja mažai energijos bei gali dirbti visą parą. Tokie kompresoriai yra statomi prie degalinių, norint prisipūsti bet kokio tipo padangas. Bet šie oro kompresoriai turi ir neigiamą pusę, tai kainą. Jie kainuoja nemažai. Bet nepaisant to, jie aptarnauja labai greitai bei paprastai, dėl to yra mėgstami.

Stūmokliniai kompresoriai
Lyginant stūmoklinį kompresorių bei sraigtinį, tai pamatysime, kad stūmoklinis beveik neturi pranašumų prieš sraigtinį. Trūkumai paprastai įvardinami, kaip didesnis triukšmas, sunaudojama daugiau energijos, nėra toks ilgaamžis. Tačiau tokie oro kompresoriai yra žymiai pigesni, o eksploatacija paprastesnė. Bet visi kompresoriai turi savo pliusų ir minusų, o kokį pasirinkti pirkėjui priklauso tik nuo to, ką jis su juo žada daryti. Tačiau stūmokliniai kompresoriai labiau tinka namų ūkiui, kuomet reikia pripūsti padangas, ar naudoti pneumatiniams įrankiams.