Ar vaikiški žieminiai batai gali būti ir gražūs, ir šilti?

Kiekvienais metais atėjus šaltą jam metų sezonui, vaikų drabužių parduotuvėse pasidaro tiršta nuo pirkėjų. Visi nori pasiruošti žiemai ir išsirinkti geriausią avalynę. Juk žieminiai batai vaikams – itin rimtas pirkinys. Tai žino visi tėveliai. Tačiau ką daryti, jei parduotuvėje vaiko akis labiau traukia gražūs ir spalvingi, o ne šilti ir kokybiški batukai? Ieškokite kompromiso.

Kaip rasti kompromisą?

Dažnai tėveliai skundžiasi, jog vaikas, atvykęs į batų parduotuvę, tampa sunkiai valdomas ir įkalbėti jį bent jau pasimatuoti kokybiškus ir šiltus batukus tampa kone misija neįmanoma. Tačiau patariama, jog visgi šią misiją reikėtų įgyvendinti. Juk viskas tik dėl mažylių sveikatos. Geriausia, jei su vaiku galite sudaryti susitarimą, prilygstantį kompromisui. Tegul vaikas išsirenka batų spalvą, o Jūs parinksite modelį. Vaikiškų batų gamintojai vis dažniau siūlo ir itin spalvingų modelių batus, kurie tikrai šildo koją ir apsaugo ją nuo drėgmės.

Kiek porų pirkti?

Dar vienas aktualus klausimas, kurį reikėtų apgalvoti, kokie turėtų būti žieminiai batai ir kiek porų jų vaikas turėtų turėti. Nors vaikiška avalynė nėra itin pigi prekė Lietuvoje, specialistai visgi pataria tėveliams vaikus pasirūpinti žieminiais batais ir geriausia bent keliomis jų poromis vienam sezonui. Tegul vieni batukai bus skirti kasdienai, kiti laisvalaikiui. Labai patogu, jei žieminius batukus įsigysite ilgus ir šiltus. Geriausia, kad jie būtų pasiūti iš neperšlampančios medžiagos ir tinkamai apspaustų vaiko kojas. Šie batai puikiai tiktų tiek keliauti į mokyklą, tiek būti avimi laisvalaikiui kieme, čiuožinėjimui nuo kalnų ar braidymui balose. Vaikas galės pramogauti, kiek širdis geidžia, o ir Jums nebus baisu, kad vaiko kojos sušlaps ir mažylis susirgs.

Tuo trapu visuomet turėkite ir atsarginius žieminius batus. Geriausia, kad batai būtų keičiami kiekvieną dieną. Ne visuomet žieminiai batai išdžiūsta per naktį vaikui grįžus iš lauko ar mokyklos. O kitą rytą siauti šlapius tikrai yra menkas malonumas. Todėl reikėtų turėti antrą porą tokių pačių kokybiškų ir patikimų batų. Taip apsaugosite vaiko kojytes, jis rečiau vaikščios su šlapiais batais, o ir batai nusidėvės mažiau, tad tarnaus gerokai ilgiau nei įprasta.