Kokių daiktų reikia, kad klastingą ligą namuose gydyti būtų lengviau?

Viena iš klastingiausių virusinių ligų – hepatitas. Šiuo metu juo serga daugiau nei trečdalis visų pasaulio žmonių. Pasaulinės Sveikatos Organizacijos duomenimis, skirtingomis šios infekcijos formomis žmonės gali sirgti dėl daugybės priežasčių, tačiau visais atvejais yra pažeidžiama virškinamojo trakto veikla, žarnynas, kepenys. Kaip ir visoms ligoms, hepatitui skiriamas atitinkamas gydymas. Natūraliai kyla klausimas: koks jis? Ir ar tai galima atlikti namų sąlygomis. Jeigu taip, tuomet, kokių priemonių, daiktų, prekių reikia, kad pavojinga liga atsitrauktų?

Hepatito B gydymas tiek namuose, tiek ligoninėje neapsieinamas be higienos. Vienas esminių reikalavimų ligoniams: laikytis švaros, naudoti sterilius daiktus, maisto produktus. Kadangi hepatito B virusas plinta per įvairius skysčius (kraują, išskyras ir pan.), būtina vengti neaiškios kilmės preparatų, daiktų ar kitokios produkcijos. Namuose didelį dėmesį atkreipkite kasdienės higienos priemonėms, tarkime dantų šepetėliui. Jokiu būdu nesinaudokite kitų asmenų dantų šepetėliu, dantų siūlu, kempinėmis. Viskas, kas gali būti kažkada panaudota užsikrėtusio asmens, yra rizikinga tiek sveikam žmogui, tiek neseniai ūminiu hepatitu susirgusiam žmogui.

Be to, ir pats žmogus, kuriam neseniai buvo diagnozuotas ūminis arba lėtinis hepatitas, turėtų saugoti savo artimuosius: perspėkite, kad vengtų jų asmeninių daiktų, nenaudotų dantų šepetėlio, valgytų iš ypač steriliai nuplautų indų ar su švariais stalo įrankiais.

Atskiro dėmesio reikalauja leidžiamus vaistus naudojantys asmenys. Į kūną per adatas suleidžiami vaistai rekomenduojami tik su kaskart švariomis adatėlių galvutėmis. Panaudotos adatos arba dar blogiau, svetimo, mažai pažįstamo žmogaus adatos, gali tampi jūsų pražūties priežastimi. Juk ne visada žinoma, kuo serga kitas žmogus arba kokiomis sąlygomis buvo laikomas šis medicinos įrankis.

Kaip bebūtų, didžiąja dalimi atvejų hepatito B gydymas yra siejamas su skiepais ar medikamentų injekcijomis. Viso gydymo metu, užtikrinkite, kad naudojamos adatos būtų švarios ir pirktos iš patikimų vaistinių ar gydymo įstaigų. Kitų, išskirtinių prekių, skirtų hepatito B gydymui – nėra. O tai tik dar aktualesniu padaro atsakingą gydymąsi kiekvienu individualiu atveju.