Kaip išsirinkti lagaminą?

Nei viena kelionė neįsivaizduojama be lagamino. Visiškai maži arba dideli lagaminai ir kelioniniai krepšiai pritaikyti įvairioms kelionėms. Iš milžiniško asortimento ne visada būna lengva išsirinkti patį tinkamiausią. Ypač tada, kai reikia leistis į netikėtas keliones, pavydžiui, į Šiaurinę Ispanijos dalį – Kosta Bravą. Poilsis Kosta Bravoje yra siejamas su šiluma ir saule, taigi bagaže vietos turi atsirasti vasariniams rūbams, akiniams nuo saulės, kepurei, bikiniui ir panašiems atostogų atributams. Taigi, kokie yra pagrindiniai aspektai, renkantis lagaminus? Kaip iš didelių pasirinkimo rasti patvarų, patogų transportuoti, lengvą ir, svarbiausiai, talpų lagaminą?
Atkreipkite dėmesį į:
– kokia transporto priemone keliausite. Jei keliaujate lėktuvu, greičiausiai vienoks lagaminų tipas tiks labiau, negu kitas, kuris galbūt bus pritaikytas kelionėms traukiniais ar autobusais. Taigi, visų pirma prieš įsigyjant lagaminą, įvertinkite, kaip dažniausiai keliaujate.
– išvykos laiką. Be to, ne ką mažiau svarbu žinoti, kiek laiko būsite išvykę. Jei kelionė bus maždaug savaitės laiko ar vos poros dienų, jums visiškai užteks vidutinio dydžio lagamino. Tačiau išvykstant kelioms savaitėms ar net mėnesiams gali prireikti ypač didelių ar net kelių gigantiškų lagaminų.
– kas turės būti įdėta į lagaminą. Kokius daiktus, rūbus, avalynę dėsite į bagažą, priklausys ir jo talpa bei dydis.
Keliaujant lėktuvu, skirtingos oro bendrovės nurodo skirtingus lagamino išmatavimus. Rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į kiek universalesnius dydžius.
Labai patogūs ir lengviau transportuojami yra lagaminai su ratukais. Jie gali turėti porą arba keturis ratukus. Didesnis jų skaičius rekomenduojamas ilgesnėms kelionėms, kai ir vežamų daiktų bagaže yra daugiau. Be to prioritetą teikite guminiams, o ne plastikiniams ratukams. Pastarieji nėra tokie patvarūs.
Taip pat svarbu nuspręsti, ar rinktis medžiaginį lagaminą su pakietinimais, ar kietą plastikinį lagaminą. Poilsis Kosta Bravoje galbūt pareikalaus lengvų suknelių ir basučių, tačiau vykstant mėnesiui į darbo komandiruotę kur nors Anglijoje, turbūt reikės nemažai oficialių drabužių ar batelių. O juk nenorėtumėte, kad jie susilamdytų ir konferencijoje atrodytumėte ne kaip… Tad tokiais ir panašiais atvejais labiau tinka plastikiniai lagaminai.