Artėja riedlenčių sezonas

Riedlenčių sportas tarp jaunų žmonių yra gana populiarus. Tačiau vien riedlentę turėti ir mokėti ja važiuoti neužtenka. Reikalinga dar ir gera miesto ar gyvenvietės infrastruktūra. Žvyrkelis ir duobės šiai pramogai tikrai netinka.

Riedlenčių pasirinkimas parduotuvėse yra labai didelis. Gausus formų, spalvų, gamintojų pasirinkimas. Nuo to, žinoma, priklauso ir gaminio kaina. Šio sporto aistruoliai pataria, kad renkantis riedlentę pirmiausiai dėmesį reikia atkreipti į pačią lentą ir ratukus.

Svarbiausias kiekvienos riedlentės pagrindas yra lenta. Gamintojai tikina tam naudojantys klevo medieną. Kartais derina ją su plastiku. Naujokams patariama rinktis kuo lengvesnę riedlentę. Taip pat ir platesnę, nes ant tokios stovint jausitės stabiliau. Siaura lenta, sakoma, labiau pritaikyta triukams atlikti iki kurių pradžiamoksliams dar labai toli.

Lentos apačioje yra tvirtinamos ašys. Jų amortizatoriai riedlentei suteikia lankstumo. Geriausi yra guminiai amortizatoriai – jie yra labiau  ilgaamžiai. Ašys taip pat skiriasi – gali būti aukštos, vidutinės, žemos. Pradžiamoksliams geriau rinktis aukštas ašis.

Riedlenčių ratukai – taip pat įvairūs. Tvirtinami ant ašių, ratai gali būti įvairaus dydžio bei skirtingo kietumo.  Mažesni ratukai yra tinkamesni gatvėmis, o kietesni ratai – pritaikyti važinėjimui ant asfalto, lėčiau susidėvi, tokia riedlentė lengviau valdoma.

12-metis draugės sūnus pasakojo, kad riedlente važinėti išmoko labai greitai ir nesunkiai. Geriausias ir pagrindinis mokytojas buvo jo vyresnysis brolis. Tačiau neturint tokio patikimo mokytojo pradžiamokslio abėcėlės galima mokytis ir iš interneto. Jame galima rasti daug naudingų patarimų, kaip įvaldyti ir „prisijaukinti“ riedlentę, kaip išvengti sunkių traumų.

Didesniuose miestuose paprastai yra įrengtos riedlenčių aikštelės su rampomis. Išmokus važiuoti labai įdomu įgusti ir atlikti tam tikrus triukus. Triukai važiuojant yra daromi trenkiant riedlentės galą. Tam tikrų pozicijų triukai daromi trenkiant riedlentės priekį  arba važiuojant galu į priekį ir trenkiant jos galą.