Atsakymai: kaip prižiūrėti skirtingo tipo vonias

Niekada anksčiau neturėjome tokio didelio vonių pasirinkimo. Egzistavo vos keli variantai ir to mums pakako. Bėgant metams, keičiantis technologijoms bei dizainui, atsirado daug naujų, dar patvaresnių ir kokybiškesnių vonios variantų. Šiandieną galime rinktis tarp akrilinių, plieninių, ketaus ar akmens masės vonių. Tačiau kaip išsaugoti įsigytos vonios kokybę ir ilgaamžiškumą daugiau nei dešimt ar dvidešimt metų? Skaitykite žemiau esančius patarimus ir džiaukitės nepriekaištinga vonia bei jos kokybe.

Priklausomai nuo to, kokia vonią renkatės, priklauso ir vonios valymo būdas. Kadangi kiekviena vonia yra pagaminti iš skirtingų medžiagų, turi skirtinga dangą bei savybes, jos privalo būti valomos pagal taisykles. Kokia to priežasties? Įbrėžimams jautri vonia, valoma su šiurkščia kempinėle, gali labai greitai prarasti savo žavesį. Tuo tarpu, itin tvirto paviršiaus, įsisenėjusių dėmių turinti vonia, kuri bus valoma su per lengvomis priemonėmis – taip niekada ir nebus idealiai švari.

Akrilinės vonios priežiūra

Nors akrilinės vonios yra vienos populiariausių ir pasižymi puikiomis savybėmis, tai dar nereiškia jog jų nereikia prižiūrėti. Atvirkščiai, kadangi akrilinės vonios turi itin ploną ir minkštą paviršių, jos yra itin imlios įbrėžimams. Būtent dėl šios priežasties jos turi būti valomos su labai švelniomis kempinėlėmis ir mažiau stipriomis valymo priemonėmis. Planavote jog akrilinės vonios šveitimui puikiai tiks aštrus šepetys ar šiurkštus šveistukas? Kuo greičiau pamirškite šį sumanymą. Visų pirma, jūs sugadinsite vonios emalį, visų antra jos restauravimas kainuos nemažą sumą. Taip pat kaip ir visas kitas vonias, akrilines vonias galima valyti su įprastais valymo skysčiais. Tačiau norint pasiekti geriausią rezultatą, verta rinktis specialiai akrilinėms vonios sukurtas priemones. Svarbu: nepamirškite jog akrilinių vonių negalima valyti su priemonėmis, kurios turi amoniako ar acetono. Tai yra pagrindinis jų priešas.

Plieninių vonių priežiūra

Kadangi plieninės vonios yra padengtos emaliu, jos yra atsparios įbrėžimams. Dėl to, jų priežiūra yra kiek paprastesnė ir lengvesnė nei akrilinių vonių. Taip pat, kadangi plieninės vonios nekeičia spalvos bei yra itin tvirtos, jos yra atsparios net stipriausiems cheminiams plovikliams.

Ketinių vonių priežiūra

Nors ketaus vonios ir turi unikalų dizainą, jos nėra labai atsparios rūdims, mikrobams bei kitiems nešvaros faktoriams. Todėl, jeigu norite jog ketinė vonia atrodytų estetiškai, ją privalote valyti kas vieną ar kas dvi savaites.

Ketinė vonia

Akmens masės vonių priežiūra

Akmens masės vonios – labai tvirtos, kokybiškos ir ilgaamžės vonios. Taigi ir jų priežiūra nėra tokia jau sunki. Dėl savo storo ir itin kieto paviršiaus jos atlaiko net pačias stipriausias chemines medžiagas. Yra nuvalomos itin greitai ir lengvai.