Teniso raketės pasirinkimas

Kaip futbolas neįsivaizduojamas be vartų ir futbolo kamuolio, o krepšinis — be krepšio ir krepšinio kamuolio, taip tenisas neįsivaizduojamas, be raketės ir kamuoliuko. Raketė yra toks individualus dalykas, kurios pasirinkimo svarbą sportininkui dar būtų galima palyginti su šokėjo avalynės pasirinkimo svarba.

Nuo pat teniso istorijos pradžios buvo tobulinama rakečių gamybos technologija. Keičiama pagrindinė gamyboje naudojama medžiaga. Pradžioje, prieš kokius 30 metų, raketės buvo medinės, vėliau metalinės, na, o dabar manoma, kad geriausia raketė — iš anglies pluošto, nes tokios raketės dėl anglies pluošto savybių būna lengvos ir tvirtos. Dabartinė raketė yra iki 40 procentų lengvesnė nei pirminis jos prototipas iš medžio.

Jei esate pradedantis teniso žaidėjas, prieš perkant raketę, Jums derėtų pasikonsultuoti su profesionalu. Be to, nors ir egzistuoja bendrosios raketės pasirinkimo taisyklės, vis tiek, tai yra labai individualu, nes kiekvieno mėgėjo ar profesionalo pajėgumas, žaidimo stilius, fiziniai duomenys ir prioritetai — skiriasi. Kad ir kaip ten bebūtų, štai keli patarimai, kurie galioja nepriklausomai nuo Jūsų specifinių poreikių.

Jei kai kuriose gyvenimo situacijose neverta mokėti brangiau, nes manoma, kad mokama tik už prekės ženklą ir jo reklamos išlaidas, tai renkantis raketę, nerekomenduojama rinktis pigiausią variantą. Pigi raketė gali netgi tapti traumų priežastimi.

Nebijokite pirkti naudotas raketes. Jei jos turi tik išorinius defektus, tai nekenks žaidimo kokybei. Tiesa, raketėje gali būti ir įskilimų, kurie yra akimi nematomi, tačiau tokia raketė ilgai nebetarnautų. Taigi, galite drąsiai pirkti naudotą raketę tik tuo atveju jei turite patikimą pardavėją.

Ir galiausiai, tobuliausias variantas, jei prieš pirkdami raketę galite ją išbandyti teniso aikštelėje.