Lauko terasa – poilsio ir gero laiko vieta

Neabejotinai, lauko terasos visiems asocijuojasi su poilsiu geriant kavą ir mėgaujantis rytiniais saulės spinduliais, su gera draugų kompanija valgant skanų maistą ir smagiai besišnekučiuojant. Visi turintys nuosavą sklypą apsvarsto galimybę įsirengti lauko terasą.

Variantų, kaip įsirengti lauko terasą – begalybė. Dažniausiai ji yra įrengiama pirmajame aukšte ant žemės su tiesioginiu įėjimu į namą, tačiau, jei galimybės neleidžia, terasą galima įrengti antrajame aukšte su laipteliais žemyn, taip pat nuo namo atskirtą lauko terasą.

Dažniausiai terasa yra grindžiama mediena, tačiau ne mažiau populiarus ir kokybiškas yra ir variantas su plytelių danga. Ją galima projektuoti su sienelėmis arba visai atvirą, stogas gali būti vientisas nuo namo arba, jei nėra tokios galimybės, galima suprojektuoti atskirą stogo dangą būtent lauko terasai. Bet kokiu atveju, įsirenginėjant lauko terasą svarbiausia yra išlaikyti vientisumą su kitais sklypo statiniais – gyvenamuoju namu, garažu, sodo nameliu ir kitais.

Baldai terasoje – kitas svarbus pasirinkimas, jie turi būti patogūs tiek naudoti, tiek sudėti ir laikyti per žiemą arba esant labai blogam orui, turi būti lengvai valomi – jei yra minkštų dalių, jos turi būti lengvai nuimamos ir valomos. Baldų kiekį, dydį ir išdėstymą reikia rinktis taip, kad būtų patogu susėsti, tačiau liktų vietos laisvai praeiti.

Terasos priežiūra reikalauja šiek tiek dėmesio – medines dalis reikia kiekvieną sezoną impregnuoti, kad mediena būtų apsaugota nuo drėgmės, saulės spindulių, taip pat galima pasirūpinti specialiais lakais, kurie neleis įsivesti pelėsiui, grybeliui ir kitiems nemalonumams. Be abejo, supuvusias, sulūžusias lentas reikia pakeisti naujomis. Tik prižiūrima lauko terasa bus gražesnė ir patvaresnė, taip pat bus užtikrintas ilgesnis terasos tarnavimo laikas.