Spinta – vienas iš svarbiausių baldų namuose

Baldai namuose kuria interjerą, yra neatsiejama kasdienio gyvenimo dalis. Visi norime, kad baldai būtų stilingi, ergonomiški, patogūs ir ilgaamžiai. Toliau – kiekvienam iš jų keliami atskiri reikalavimai. Visi baldai yra svarbūs, tačiau pradedant analizuoti detaliau, vienus galime išskirti kaip svarbesnius ir reikalingesnius, o kitus – mažiau svarbius ir reikalingus. Visi, tikriausiai, sutinka, kad spintos namuose priklauso pirmajai grupei.

Spintos yra kelių tipų ir dažniausiai yra komponuojamos prieškambariuose ir miegamuosiuose. Prieškambario spinta dažniausiai yra skirta susidėti striukėms, batams, rečiau naudojamiems drabužiams ir kitiems daiktams. Kartais – patalynei, rankšluosčiams susidėti. Miegamajame spinta yra skirta drabužiams laikyti.

Šiandien vyrauja du pagrindiniai spintų tipai – spintos su stumdomomis arba varstomomis durimis. Seniau populiaresnės buvo spintos su varstomomis durimis, dabar didžiuliu tempu populiarėja durys su stumdomomis durimis.

Spintos su varstomomis durimis labiau tinkamos būstams, kuriuose yra daugiau erdvės, nes tokiai spintai atidaryti reikia palikti daugiau vietos – tiek, kiek reikia pilnai atidaryti spintos durims. Šiuo klausimu pranašesnės yra spintos su slankiojančiomis durimis, nes joms tokio ploto nereikia.

Varstomoms spintos durims yra keliami dydžio apribojimai, nes platesnių nei 600 mm durų vyriams tenka per didelė apkrova ir spintos durys gali greitai sugesti, o slankiojančios spintos gali būti gaminamos bet kokio dydžio pagal asmeninius poreikius.

Teigiama, kad spintos su stumdomomis durimis yra saugesnės ir jų mechanizmai rečiau genda, tačiau tai – labai šališkos nuomonės, nes gedimai gali labiau priklausyti nuo spintos kokybės, o ne nuo jos tipo, o saugumą teisingai naudojantis baldais užtikrina visi gamintojai, nepriklausomai nuo baldo tipo.

Taigi, spintos tipo pasirinkimas labiausiai priklauso nuo būsto erdvės ir spintos dydžio poreikio, tačiau visi sutiks, kad šis baldas – vienas iš svarbiausių namuose.