Kokio tipo skalbinių džiovyklę pasirinkti?

Jei skalbimo mašina yra būtinas buities prietaisas kiekvienuose namuose, tai džiovyklė yra labiau prabangos dalykas, nei būtinumo. Tačiau, jei tik yra galimybės, rekomenduojama įsigyti ir drabužių džiovyklę. Taigi, kokios yra tos galimybės ir į ką atkreipti dėmesį renkantis šį buities prietaisą?

Džiovyklės gali būti trijų tipų – ventiliacinės, kondensacinės ir džiovyklės su šilumos siurbliu.

Ventiliacinės drabužių džiovyklės ima iš aplinkos orą, kurį šildo kaitinimo elementu, ir pučia jį į greitai besisukantį būgną, kur oras išgarina skalbiniuose susikaupusią drėgmę. Karštis ir drėgmė iš patalpos pasišalina pro ventiliacinę angą sienoje. Tokiai džiovyklei įrengti reikia geros ventiliacinės sistemos, nes džiovinimo metu labai prikaista patalpa, taip pat jai reikia ventiliacijos pašalinti drėgmei.

Kondensacinės drabužių džiovyklės skalbinių drėgmę kaupia specialioje talpoje arba pašalina į kanalizaciją. Jei drėgmė kaupiama specialioje talpoje, ją reikia išpilti po kiekvieno džiovinimo arba kai džiovyklė informuoja, kad jau laikas tai padaryti. Šiam džiovyklės tipui nereikalinga ventiliacinė sistema.

Džiovyklės su šilumos siurbliu – pati naujausia drabužių džiovyklių rūšis. Jos atšaldo iš drabužių išskiriamą orą ir jį nusausina. Didžiausias džiovyklių su šilumos siurbliu privalumas yra net dvigubai mažesnis elektros energijos suvartojimas lyginant su įprastomis kondensacinėmis džiovyklėmis. Šios džiovyklės švelniau elgiasi su skalbiniais ir dirba tyliau už kitų tipų džiovykles – ventiliacines ir kondensacines.

Galimas ir prietaiso du viename pasirinkimas – skalbyklė ir džiovyklė kartu, kas yra patogu namuose, kuriuose trūksta vietos pastatyti du atskirus prietaisus, tačiau, pasak specialistų, jei turite galimybę, geriau rinktis du atskirus prietaisus.

Taigi, jei nusibodo skalbinius džiovinti balkone arba vonioje ant gyvatuko – skalbinių džiovyklė puikus pasirinkimas, palengvinsiantis buitį.