Vaikiškų lovų pasirinkimas auginantiems du vaikus

Tėvai, auginantys du skirtingo amžiaus vaikus, dažnai sprendžia vaikų kambario, kuriame gyvena abu vaikai, ir ypač miegojimo zonos įrengimo dilemą – kaip sustatyti miegamojo lovas, kad būtų patogu, liktų pakankamai laisvos erdvės ir kambarys išlaikytų vientisą dizainą ir stilių, galiausiai, kokias lovas pasirinkti?

Vaikiškos lovos skirstomos pagal vaiko amžių: mažylio lova, skirta 1–4 metų amžiaus vaikams, šiek tiek didesnė – 4–6 metų amžiaus vaikams ir lova 6–18 metų amžiaus vaikams ir jaunuoliams. Būtent dėl tokio skirstymo ir kyla daugiausiai klausimų, ypač, jei abu vaikai patenka į skirtingo amžiaus lovų kategorijas.

Tokiu atveju yra keletas galimybių – pirkti skirtingas lovas pagal vaikų amžių, tačiau gali būti sudėtinga išlaikyti vientisą kambario dizainą; pirkti vienodo dydžio ir dizaino lovas ir jas pritaikyti vaiko amžiui pasirenkant skirtingus čiužinius; įsigyti dviaukštę vaikišką lovą. Patys praktiškiausi būdai yra būtent du paskutiniai.

Tėvai, nusprendę pirkti dvi vienodas lovas, kurias vaikų amžiui pritaiko pasirenkant tam tikrus čiužinius, gali labai daug sutaupyti, nes nereikia kas keletą metų pirkti naujų lovų. Tokiu atveju geriausia iš karto pirkti dvi standartinio dydžio paauglių lovas, kuriose vaikai galėtų miegoti iki pat pilnametystės. Tačiau, jei vaikų kambaryje nėra pakankamai erdvės, puikus pasirinkimas – dviaukštė vaikiška lova. Tačiau tokiu atveju turite būti tikri, kad vaikai nebijos miegoti antrajame lovos aukšte ir, priklausomai nuo antrajame aukšte miegančio vaiko amžiaus, įsitikinti, ar dviaukštės lovos konstrukcijoje yra numatytos specialios apsauginės grotelės.

Taigi, kad vaikiškos lovos pirkimas netaptų galvos skausmu, tėvai turi gerai apsvarstyti, kokius reikalavimus kelia vaikiškai lovai ir nuspręsti, ar planuoja keisti lovas pagal vaikų amžių, ar pirkti vieną kokybišką lovą ir keisti tik čiužinius.