Laminatas šildomoms grindims

Jaukumas namuose yra kone svarbiausias dalykas. Jaukumą suteikia interjeras, gyvūnai, žmonės ir žinoma – šiluma. Šiltuose namuose atsipalaiduoji po visų dienos darbų ir mėgaujiesi poilsiu. Maloniausia pareiti į šiltus namus kada lauke smarkiai šąla ar lyja.
Šilumą namuose skleidžia ne tik radiatoriai, bet ir šildomos grindys. Vaikščioti ant šiltų grindų basomis nebėra vien tik prabangus malonumas. Naujausios technologijos leidžia įsivesti grindų šildymo sistemas net ir mažuose kambariuose, o tinkamo galingumo įranga gali net pakeisti ar sumažinti radiatorių poreikį, tad tai ne tik patogus, bet ir ekonomiškas sprendimas. Svarbesnis klausimas iškyla – kokią grindų dangą rinktis? Laminatas ant šildomų grindų seniau buvo ne pati geriausia mintis, tačiau priemonėms ir technologijoms tobulėjant dabar laminatai yra specialiai pritaikyti šildomoms grindims. Naujas laminatas gali puikiausiai tikti tiek įprastoms tiek šildomoms grindims. Žinoma, šildomos grindys neturėtu viršyti 27 laipsnių Celsijaus. Šilumos reguliavimui po laminatu klojamas specialius Thermo paklotas. Laminatas ant šildomų grindų turi būti gan aukšto atsparumo klasės ir su grioveliais, jog tai sumažintų išsivaikščiojimo riziką. Naujas laminatas šiuo metu yra stilingas pasirinkimas, kuris nereikalauja sunkau įrengimo. Taip pat tokia grindų danga yra lengvai prižiūrima. Laminatas gali būti įvairaus paviršiaus – matinis, blizgus, neslidus, su ruoželiais ar be jų. Jį galima pritaikyti įvairaus dydžio erdvėse, išsirinkti ir suderinti įvairiausius dizainus. Daugelis gaminamų laminatų yra atsparūs drėgmei, ko jis negalėjo pasigirti ankščiau ir vos išpylus skystį reikėdavo pulti valyti. Itin kokybiški laminatai yra atsparūs ir įbrėžimams. Kokybiškumas ir patvarumas priklauso nuo atsparumo klasės, Pasirinkus tikrai kokybišką laminatą jis tarnaus ne vienerius metus. Taip pat laminatas yra labai panašus į natūralaus medžio parketą.
Naujas laminatas
Technologijų dėka dabar laminatas gali puikuotis ir ant šildomų grindų. Gamintojas nurodo, kad būtent vienos ar kitos rūšies laminatas ir tinkamas šiltoms grindims, tad būtina į tai atsižvelgti. Geras ir kokybiškas laminatas, lyginant su kitokio tipo grindų danga, yra pakankamai pigi ir akiai patraukli prekė. Kokybiškos grindys tarnaus ilgą laiką, tad reikia išsirinkti jums tinkamiausias.