Spausdintuvas – neatsiejama biuro dalis

Kiekvienas verslininkas, turintis savo ofisą, kuriame dirba ne tik pats, bet ir turi savo kolektyvą, privalo užtikrinti, kad darbas vyktų kuo sklandžiau. Tikriausiai nesuklystume pasakę, kad gera įranga kiekviename biure yra privaloma tam, kad darbuotojams nieko netruktų, o patys darbai būtų kokybiški ir dirbtųsi kuo greičiau. Visi biure esantys reikmenys prisideda prie geriau atliekamo darbo, todėl nekyla klausimo, ar jų reikia. Vienas iš tų reikmenų yra spausdintuvai.

Kokio spausdintuvo reikia įmonei?

Vienareikšmiškai atsakyti kokio spausdintuvo reikia biure atsakyti negalima, kadangi tai priklauso nuo įmonės vykdomos veiklos. Spausdintuvų yra gaminama net kelių rūšių, o ir šių rūšių gamintojai taip pat skiriasi. Norint įsigyti tinkamą įrangą, reikia pagalvoti apie kelis kriterijus:

  • ar įmonės darbuotojai spausdina daug (ar vyksta nuolatinis darbas su spausdintuvu);

  • ką spausdina;

  • kiek įmonė gali išleisti įrangai pinigų;

  • ar norisi vienos funkcijos, ar kelių (kopijavimo, spausdinimo, faksavimo);

  • koks gamintojas tenkina.

Jeigu įmonės darbas yra labai stipriai susijęs su dokumentų rengimu, jų reikia daug, spausdinimas vyksta nuolatos, tada geriausia rinktis šiek tiek brangesnį spausdintuvą palyginti su kitais. Kadangi spausdinama daug, reikia pasirūpinti tuo, kad dažų kasečių keitimas būtų kuo retesnis, dėl šios priežasties reiktų rinktis labiau biurui pritaikytą spausdintuvą.

Taip pat kokį spausdintuvą pasirinkti priklauso nuo to, kas bus spausdinama. Jeigu tik dokumentai, tinka, pavyzdžiui, lazerinis spausdintuvas, kuris veikia tyliai, kainuoja nedaug, o spausdina greitai. Jeigu norisi spausdinti nuotraukas ar įvairią informacija kartu su spalvotais paveikslėliais, geriau rinktis rašalinį spausdintuvą.

Taupyti pinigų ant spausdintuvo ir kitos biuro įrangos tikrai neverta, kadangi tai yra darbo dalis, kuri taip pat atneša pelno. Kartais atrodo, kad taupant išleidžiama mažiau pinigų, tačiau neverta suklysti, nes įsigijus pigią prekę gali tekti ją pakeisti kita ar dažniau keisti dažų kasetes.

Jeigu reikia tik spausdinti, geriau sutaupyti pinigų ir pirkti tik tai darantį aparatą, tačiau jiegu reikalingos ir kitos funkcijos – daugiafunkciniai aparatai šiuo atveju yra patys tinkamiausi.

Prieš perkant prekę, būtina pasidomėti jos gamintoju. Geriau rinktis patikimą, pasaulyje pripažinimą pelniusį gamintoją ir būti ramiam, kad prekė bus tinkama. Pavyzdžiui, Triumph Adler spausdintuvas yra vienas iš tų, kuris užtikrina puikią darbo kokybę, juos pasitiki daugelis įmonių.