STOGŲ DENGIMAS

Ne paslaptis, kad viena iš svarbiausių namo dalių yra stogas. Jis atlieka ne tik apsaugine funkcija, bet ir vizualiai pakeičia namo išorę, stilių. Todėl stogų dengimas yra išties atsakingas darbas, kuris kainuoja nemažus pinigus. Tačiau yra ne vienas stogo dengimo variantas, tad kaip gi išsirinkti tą tinkamą stogą?

Žinoma tai galite daryti pagal savo grožio bei skonio suvokimą. Apsispręsti tikrai gali būti sunku, nes dabar rinkoje yra nemažai skirtingų stogų tipų.

Vienšlaitis stogas – tai yra vienos plokštumos stogas. Ypatingai madingas šiomis dienomis. Jis yra viena pigiausių stogo dengimo variantų ir palyginus ekonomiškiausių. Jis turi itin paprasta stogo konstrukciją, todėl jį uždėti yra sąlyginai lengva.

Dvišlaitis stogas – tai yra dviejų plokštumų stogas, kurios sudaro trikampį. Tai yra viena populiariausių ir dažniausiai sutinkamų stogų Lietuvoje.

Dvišlaitis mansardinis – tai yra dvi plokštis stogas, tačiau jo kiekviena plokštuma sulaužyta į dar po dvi. Nors toks stogas atrodo ganėtinai lengvas, tačiau tai yra viena sudėtingiausių stogų atvejų ir daugiausiai planavimo reikalaujančių. Atsižvelgiant į tai galima sakyti, kad tai yra vienas brangiausių tipų.

Trišlaitis stogas – taip atrodo keli dvišlaičiai stogai susikertantys tarpusavyje.

Valminis stogas – tai taip pat yra itin sudėtingas stogo tipas, tačiau kartu ir vienas patvariausių.

Kupolo formos arba skliautinis stogas – tai yra vienas sudėtingiausių stogo atmainų. Jam tinka ne visos stogo dengimui skirtos medžiagos. Toks stogas dažniau naudojamas ypatingos paskirtiems pastatams.

Taigi lyginant stogų dengimo atvejus, galima pastebėti, kad jų yra begalė skirtingų variantų. Jų pasirinkimas skiriasi nuo namo tipo, klimato sąlygų. Dažnai tai įtakoja gyvenamosios vietos pasirinkimas, šalis ir taip toliau. Todėl renkantis stogą, reiktų visus šiuos tipus atsakingai išanalizuoti ir pasirinkti tinkamiausia. Atsižvelgiant į šiuos visus aspektus bei jūsų norus ar grožio suvokimą. Be abejonės jums visada padės šios srities specialistai. Padės išsirinkti geriausią variantą. Atitinkantį jūsų lūkesčius, taip pat atsižvelgs į ekonomiškumo kriterijus, kainą bei patvarumą.