Kaip reikia išsirinkti antivirusinę programą kompiuteriui bei išmaniajam telefonui?

Internetiniai virusai bei įsilaužimai – viena didžiausių šių dienų problemų. Praleisdami vis daugiau laiko prie išmaniųjų įrenginių, mes dalinamės savo galima informacija su kitais, tačiau savo kompiuteryje bei telefone laikome mums svarbią informaciją bei duomenis, kurie neturėtų būti pasiekiami niekam kitam. Deja, kuo toliau, tuo lengviau taip vadinami hakeriai įsilaužia ir pavagia slaptus duomenis dėl kurių galime nukentėti ne tik psichologiškai ar emociškai, tačiau ir finansiškai. Būtent dėl šios priežasties, išmaniųjų įrenginių apsauga turi būti itin patikima ir efektyvi. Kokią antivirusinę įrangą rinktis bei į ką atsižvelgti? Skaitykite žemiau.

Visų pirma, Windows stacionaraus kompiuterio apsauga ar bet kurio kito, Linux, MacOS įrenginio apsauga yra itin svarbi norint išvengti įsilaužimų ar kompiuterio apsikrėtimo pavojingais virusais nuo kurio kompiuteris tiesiog nustotų veikti. Tik įsivaizduokite, įsijungiate savo kompiuterį norėdami susirinkti jums svarbią informaciją, o kompiuteris tiesiog nefunkcionuoja. Tam, kad taip neatsitiktų jo apsauga pasirūpinkite iš anksto.

Yra daugybė populiarių antivirusinių programų, tokių kaip: ESET, Norton, BullGuard, Panda, Bitdefender ir t.t. Tačiau prieš išsirenkant vieną iš jų, labai svarbu žinoti ko jums konkrečiai reikia. Labai sudėtingos antivirusinės programos yra reikalingos tokiu atveju, jeigu turite daug svarbių ir slaptų duomenų, kurių apsauga turi būti šimtaprocentinė. Kitu atveju, paprastai apsaugai rekomenduojama rinktis kiek lengvesnę apsaugą, kuri neapkrautų kompiuterio ar mobilaus telefono. Taip pat, renkantis labai svarbu nepamiršti atkreipti dėmesio į gamintoją bei kainą. Nežinomų bei itin pigių šio tipo programų patartina vengti. Jos ne tik pilnai neapsaugos jūsų kompiuterio, bet bus prasta investicija. Kitaip tariant, mokėti turėsite du kartus.

Svarbu žinoti ir tai, jog dabar antivirusinės programos yra pritaikomas kiekvienai operacinei sistemai atskirai. Tai reiškia jog yra skirtingos Windows, Linux, Android ir MacOS ESET antivirusinės programos. Taigi prieš pirkdami programą internetu, prieš tai įsitikinkite jog programa bus pritaikyta konkrečiai jūsų turimai operacinei sistemai.

Apsaugoję savo kompiuterį, nepamirškite apsaugoti ir savo mažųjų kompiuterio ar telefono. Apsauga nuo virusų internete yra itin svarbi ir jūsų vaikų saugumui.